Datum plaatsing: 04 december 2019

’s-Hertogenbosch in top 3 economisch sterkste gemeenten


’s-Hertogenbosch in top 3 economisch sterkste gemeenten


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft in het jaarlijkse onderzoek van Bureau Louter naar economische toplocaties in Nederland de 3e plaats behaald. De regio ’s-Hertogenbosch scoort een 4e plaats in de ranglijst van regio’s.

Al bijna 20 jaar verschijnt elk jaar een Nederlandse ranglijst van economische toplocaties. Die is gebaseerd op onderzoek van Bureau Louter. Het bureau meet de economische prestaties van elke gemeente op basis van 25 indicatoren. Waaronder de omvang en ontwikkeling van het aantal arbeidsplaatsen, toegevoegde waarde en het aantal startende bedrijven. Ook zijn ontwikkelingen meegewogen op het gebied van onroerend goed, zoals verkoop en leegstand van bedrijventerreinen en kantoren.

Wethouder Jan Hoskam van Economische Ontwikkeling is blij met de score van ’s-Hertogenbosch: “Ons bedrijfsleven doet goede zaken. ‘s-Hertogenbosch wordt meer en meer een IT- en datastad.
Daarnaast kiezen bedrijven die al wat langer in onze regio zijn gevestigd ervoor om uit te breiden. Ook zien we over de hele linie weinig leegstand, ook in winkelgebieden. Deze topnotering stimuleert om keihard te blijven werken aan onze economsich sterke positie. Dat doen we samen met bedrijven en instellingen.”

Onderling vergeleken
Alle 351 Nederlandse gemeenten zijn onderzocht. De gemeenten zijn onderling vergelijkbaar gemaakt door alle indicatoren per hoofd van de bevolking te berekenen. Landelijk hoogst scorende gemeente is Son en Breugel, gevolgd door Haarlemmermeer. In het onderzoek staat ook een ranglijst van regio’s. Die wordt aangevoerd door vier A2-regio’s, namelijk de stadsgewesten Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14742