Datum plaatsing: 09 december 2019

Sfeervol kerstconcert in kerk Lith


Sfeervol kerstconcert in kerk Lith


Lith (Oss): De Lithse fanfare wil de kerstsfeer een extra impuls geven met een kerstconcert in de Sint Lambertuskerk. Vanaf 20.00 klinken daar op zaterdag 14 december de eerste klanken van jeugdorkest en fanfareorkest. Vervolgens zullen ook verschillende zangeressen en zangers met de orkesten optreden. De stemmige klanken geven zo een mooie opmaat voor de komende feestdagen.

Het tweejaarlijkse Kerstconcert is een traditie in wording. Voor de vierde keer kiezen dirigenten en muzikanten van het jeugdorkest en fanfareorkest hiervoor de bijzondere akoestiek van de Lithse kerk. Een prachtige locatie om het klankspectrum van een blaasorkest mooi tot zijn recht te laten komen.

Zangeressen en zangers
De kerstliederen en concertwerken worden niet alleen uitgevoerd door de blaasmuzikanten. Ook laten verschillende zangeressen en zangers van zich horen. Zo begeleidt het jeugdorkest de pupillen van Zanghuis Hester uit Lith bij de uitvoering van enkele vrolijke kerstliedjes. Vervolgens zullen - tijdens het programma van het fanfareorkest - Wilma Willemse, Robert Schutrups en het Gregoriaans koor uit Lith de zang voor hun rekening nemen.

After Party
Na het concert in de Sint Lambertuskerk is er nog een gezellig vervolg in MFA De Snoeck aan de overkant. Hier kunnen de bezoekers nog even napraten over de uitvoering en proosten op de komende feestdagen. De sfeervolle oversteek zal rond kwart voor tien gebeuren, waarna het nagenieten nog enige tijd kan voortduren.

Zowel het bezoek van het Kerstconcert als dat aan de After Party is gratis. De deuren van de Sint Lambertuskerk Lith zijn vanaf 19.45 uur open.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16517