Datum plaatsing: 30 december 2019

Kerstboomverbranding Berghem


Kerstboomverbranding Berghem


Berghem (Oss): Dit jaar zal de kerstboomverbranding een week eerder plaats vinden dan gebruikelijk. We merken dat er de laatste jaren helaas minder kerstbomen worden aangeleverd. We zouden het bijzonder jammer vinden als deze mooie traditie verloren dreigt te gaan voor Berghem. Door dit een week te vervroegen valt de verbranding nog net in de kerstvakantie. Zo hebben de kinderen (en volwassenen) de tijd om in die week de bomen te verzamelen, zodat ze op zaterdagmiddag 4 januari kunnen worden aangeboden op de locatie van het evenement.

We zijn in de gelukkige omstandigheid dat Familie Van Erp wederom hun terrein beschikbaar stelt, en daar maken wij dan ook dankbaar gebruik van. Familie Van Erp: Alvast hartelijk dank voor de gastvrijheid!

Dus jongens en meisjes, zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen jullie de verzamelde kerstbomen weer bezorgen aan de Hoessenboslaan, (bij t-splitsing met Wilhelminasingel).
Voor elke ingeleverde boom ontvang je een lootje. s’ Avonds worden de lootjes getrokken en de winnaars ontvangen dan een leuke prijs. We gaan dit jaar extra uitpakken wat de prijzen betreft, met dank aan de Dorpsraad. Wat dit is blijft nog even een verrassing. Dus jongens en meisjes: Doe je best en breng zo veel mogelijk bomen!

Vrijwilligers van brandweer Berghem en Stichting Jeugd en Jongeren zijn op locatie om de bomen in ontvangst te nemen en er een mooie brandstapel van te maken.

Het vuur zal onder toezicht van de vrijwillige brandweer worden ontstoken door Prins Dave met zijn Adjudant Geert-Jan. Zij zullen ook de prijzen uitreiken aan de kinderen die de kerstbomen verzameld hebben.

Nogmaals: Iedere ingeleverde boom levert je een lootje op.
Er is ook weer gratis chocolademelk verkrijgbaar. (We blijven schenken zolang we voorraad hebben).
We hopen op een grote opkomst, zodat we er met zijn allen een gezellig uurtje van kunnen maken en de kerstvakantie op een leuke manier af kunnen sluiten.

Iedereen is welkom, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms, tantes, neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes.
Tot ziens op zaterdag 4 januari, rond de klok van 19.00 uur zal het vuur ontstoken worden.

Namens Vrijwillige Brandweer Berghem en Stichting Jeugd en Jongeren.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29625