Datum plaatsing: 19 december 2019

AV Oss ’78 start met hardloopcursussen ter voorbereiding op De Maasdijk 2020


AV Oss ’78 start met hardloopcursussen ter voorbereiding op De Maasdijk 2020


Oss (Oss): AV Oss’78 en de organisatie van De Maasdijk hebben de handen ineengeslagen voor een uniek cursusaanbod dat deelnemers voorbereidt op deelname aan De Maasdijk op 20 juni 2020. Het aanbod bestaat uit drie verschillende cursussen: Ik Begin Met Hardlopen, Run to the Start en het Marathon Trainingsprogramma. Naast trainingen gericht op uithoudingsvermogen, looptechniek, kracht, lenigheid en coördinatie krijgen deelnemers diverse extra’s. De cursussen starten begin volgend jaar.

Ik Begin Met hardlopen
De cursus Ik Begin Met Hardlopen is bedoeld voor beginners en richt zich op de 5 kilometerwedstrijd van De Maasdijk. Deelnemers krijgen, naast een wekelijkse groepstraining op de atletiekbaan, een trainingsschema voor hun zelfstandige trainingen en tips over blessurepreventie, kleding, schoeisel en voeding. Aan het eind van deze cursus kunnen deelnemers 30 minuten onafgebroken hardlopen in hun eigen tempo. Ik Begin Met Hardlopen start op 26 maart 2020 en duurt 13 weken.

Run to the Start
Run to the Start helpt deelnemers naar een snelle(re) tijd op de 5- en de 10 kilometerwedstrijd van De Maasdijk. Naast een wekelijkse groepstraining op de atletiekbaan, een trainingsschema voor zelfstandige trainingen en tips over blessurepreventie, kleding, schoeisel en voeding, krijgen deelnemers een videoanalyse van hun loopstijl en een hartslagtest. Deelnemers aan deze cursus moeten minimaal 15 minuten of langer kunnen hardlopen zonder te wandelen. Run to the Start start op 1 april 2020 en duurt drie maanden.

Marathon Trainingsprogramma Maasdijk 2020
Dit trainingsprogramma bereidt deelnemers in 25 weken voor op deelname aan de hele of de halve marathon van De Maasdijk. Er is wekelijks een groepstraining op de atletiekbaan en daarnaast trainen de deelnemers 2x per week zelfstandig op basis van een trainingsschema. Verder krijgen deelnemers een videoanalyse, een hartslagtest en drie info-sessie van experts uit de praktijk over voeding, blessures en hardloopkleding en –schoenen. Voor deelname aan dit programma is recente wedstrijdervaring vereist. Het Marathon Trainingsprogramma start op donderdag 2 januari 2020.

Meer info
Alle cursussen vinden plaats op de atletiekbaan van AV Oss ’78 op Sportpark de Rusheuvel in Oss. Meer informatie vind je op www.avoss78.nl, onder het kopje ‘senioren’. Aanmelden voor de cursussen kan per e-mail naar looptrainer@avoss78.nl. Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer en geboortejaar. Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Ruud Scholte 06-37301202.

foto © Jarno van Santvoort

De cursussen van AV Oss’78 zijn een verantwoorde voorbereiding op deelname aan De
Maasdijk op 20 juni 2020.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14636