Datum plaatsing: 22 december 2019

Wintercafé Groene Engel opent deuren voor Folkcafé


Wintercafé Groene Engel opent deuren voor Folkcafé


Oss (Oss): Het Folkcafé, jarenlang een begrip in Oss, komt deze winter terug in Groene Engel. Op zondag 29 december wordt de 101e editie gevierd met een optreden van de folkband Clachán. Acht jaar geleden was er voor het laatst een Folkcafé in Groene Engel. De organisatie kreeg het door de recessie moeilijker om bands te boeken en uit de kosten te komen. Na de honderdste editie viel dan ook het doek. Met de opening van het pop-up Wintercafé in Groene Engel, zag de organisatie een kans om het Folkcafé nieuw leven in te blazen. Het wintercafé, gesitueerd in het oude café van Groene Engel, is de komende maanden de plek voor tal van activiteiten.

Ad Schoenmakers, Folkcafébezoeker van het eerste uur, voelde dat er met de opening van het Wintercafé ruimte was voor een terugkeer van het folkcafé. Hij benaderde Jules van Son, één van de organisatoren van toen en samen stapten ze met het idee naar concertprogrammeur Stijn Mertens. Een eerste editie werd gepland en er wordt ook al gekeken naar een bijzondere editie rond St. Patricksday, op zondag 15 maart. Ad Schoenmakers en Jules van Son zijn blij dat het Folkcafé weer terugkeert: 'Veel mensen hebben het gemist, lekker op een zondagmiddag naar Ierse of Schotse muziek luisteren in een informele huiselijke setting. Folkcafé trok ook altijd zowel jong als oud publiek. Het is net als in Ierse en Schotse muziekcafés, iedereen kan gezellig aanschuiven en luisteren of meezingen of dansen.'

De 101ste editie mag de Keltische folkband Clachán het spits afbijten. Clachán is een ervaren Keltische folkband bestaande uit 6 muzikanten afkomstig uit de omgeving van Utrecht en Haarlem. De groep bestaat sinds 2006. De band treedt regelmatig op tijdens festivals, concerten, feesten en partijen. Clachán speelt vooral Keltische volksmuziek uit Ierland, Galicië, Bretagne en Schotland. Maar ook eigen nummers en uitstapjes naar andere landen worden niet geschuwd.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12762