Datum plaatsing: 17 december 2019

Rosmalense Lifesavers geselecteerd voor de nationale ploeg en goede resultaten bij laatste estafette wedstrijd van 2019!


Rosmalense Lifesavers geselecteerd voor de nationale ploeg en goede resultaten bij laatste estafette wedstrijd van 2019!


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De oudjaarswedstrijd voor aspiranten op 15 december in Weert is één van de vaste estafette wedstrijden waar we aan deelnemen. De laatste wedstrijd van dit jaar en tevens voor een aantal zwemmers de laatste keer in hun huidige leeftijdscategorie voordat ze in januari overgaan naar een oudere leeftijdscategorie. Een laatste kans om geschiedenis te schrijven in de betreffende categorie, die kans hebben alle zwemmers met beide handen aangepakt.

Er verschenen 4 Rosmalense ploegen op de startblokken. Zowel de aspiranten D als de aspiranten C zwommen vandaag 4 team onderdelen. Ring-/pop vervoeren, ring-/popduiken, wisselslagestafette en de lijnredding. De wisselslagestafette bestaat uit 4 verschillende zwemslagen, rugslag met stokje (dit stokje stelt het hoofd van de drenkeling voor), vrije slag, schoolslag en vrije slag met zwemvliezen. Afhankelijke van de categorie (aspiranten D of C) zwemt iedere zwemmer zijn of haar onderdeel 25 en 50 meter.

Meerdere persoonlijk- en clubrecords zijn gesneuveld. De D meisjes zwommen bij de 4x25m ring vervoeren harder dan het Nederlands Record en de C jongens wisten op een haar na (0,7 seconden) net niet het Nederlands Record te evenaren.

De aspiranten D meisjes (t/m 11 jaar) behaalde de 3e plaats, de aspiranten D gemengd (t/m 11 jaar) behaalde ook de 3e plaats, de aspiranten C gemengd (t/m 14 jaar) een hele mooie 7e plaats en de aspiranten C jongens (t/m 14 jaar) stonden aan het einde van de wedstrijd op het hoogste erepodium; Goud!

Naast de behaalde podiumplaatsen van afgelopen wedstrijd is er nog meer wedstrijdnieuws. Afgelopen week is namelijk de selectie van de Lifesaving Talenten voor de nationale ploeg bekend gemaakt. Met trots kunnen we melden dat 5 van onze wedstrijdzwemmers zijn geselecteerd om hier in deel te nemen. De talenten zijn geselecteerd op de door hen geleverde prestaties op de afgelopen NK’s.

De geselecteerde Rosmalense talenten zijn:
- Emma van der Veen (D-meisjes)
- Ralf de Jager (C- jongens)
- Sam Geurts van Kessel (C-meisjes)
- Yvar van Helvoort (B - junioren)
- Daan Geurts van Kessel (B - junioren)

Van harte gefeliciteerd!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14739