Datum plaatsing: 20 december 2019

Parochie 'De goede herder' bedankt gevers kerstpakkettenactie


Parochie 'De goede herder' bedankt gevers kerstpakkettenactie


Regio (Bernheze): Inwoners van Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch hebben dit jaar weer met het afgeven van hun kerstpakket concreet hun solidariteit betuigd aan hen die het in onze naaste omgeving niet zo breed hebben. De pakketten
zijn rond de kerstdagen opgehaald of aan huis afgegeven in de kern waar ze door de plaatselijke kerk van de parochie De Goede Herder ontvangen zijn. De gevers van deze dozen en tassen vol heerlijkheden willen wij namens hen die moeten rondkomen van het sociaal minimum, hartelijk bedanken. Deze vorm van solidariteit geeft uitdrukking aan de zorg en verantwoordelijkheid die wij voor elkaar in onze dorpen hebben.

De kinderen van de basisschool De Toermalijn in Heesch hebben dit jaar ook bijgedragen aan de opbrengst. Eén op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Schulden en een langdurig laag inkomen zijn de meest voorkomende redenen om bij kerken en andere hulpverlenende instanties aan te kloppen. Er werd op school actie gevoerd onder de naam 'Een liefdevol blik'. Dit doet misschien niet direct denken aan een inzameling van conserven, maar aan mensen die elkaar een liefdevolle blik toewerpen. Met elkaar hebben de kinderen het zo mogelijk gemaakt dat er bij ieder van hen de afgelopen feestdagen iets extra's op tafel stond.

Mogen we in 2020 weer met z'n allen (samen)werken aan deze onderlinge solidariteit. Wilt u ook op andere momenten in het jaar vanuit de kerk uw maatschappelijke solidariteit betuigen aan zij die dat nodig hebben?
Neem dan contact op met pastoraal werkster Annemie Bergsma: (0412) 451215.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30358