Datum plaatsing: 05 januari 2020

Medidatie: Even stilstaan


Medidatie: Even stilstaan


Regio (Bernheze): Meditatie is een heel ruim begrip en mensen geven er tegenwoordig allerlei invullingen aan. Sommige denken hierbij direct aan wat zweverig doen op een kussentje. Anderen verstaan er louter een techniek onder die bij yoga en mindfulness wordt beoefend, veelal bedoeld om in alle hectiek even tot rust te komen. En velen denken dat het vanuit het Oosten overgewaaid is naar Europa.

Maar meditatie heeft ook oude Christelijke wortels. Vooral in kloosters is hier ervaring mee opgedaan. Deze vorm van mediteren helpt u om u meer te richten op God. Bewust worden van je ademhaling is dan een techniek om voor God stil te worden. Stilstaan bij God dus en vanuit Gods liefde bij uzelf en uw medemens. Je daarbij geborgen weten in God is de blijvende rust en innerlijke vrede die alle verstand te boven gaat.

Bent u benieuwd naar de verschillende vormen van meditatie uit de christelijke traditie? Doe dan mee aan de cursus Christelijke meditatie. Deze bestaat uit vier avonden, is voor iedereen toegankelijk en gratis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemie Bergsma, pastoraal werkster van de parochie De Goede Herder: (0412) 451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30222