Datum plaatsing: 23 december 2019

Onderwijssubsidie voor SPARK en Lionsclub


Onderwijssubsidie voor SPARK en Lionsclub


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): ’s-Hertogenbosch biedt goed onderwijs. Onderwijs dat de ontwikkeling van ieders talenten mogelijk maakt binnen de school maar ook buiten het schoolgebouw. Dat gaat niet vanzelf en vraagt om vernieuwende plannen. Daar blijven we mee bezig. Een van de manieren hoe we dat doen, is een fonds voor onderwijsinnovatie.

Uit dat fonds ontvangen de Lionsclub en SPARK in samenwerking met het Van Maerlantcollege een subsidie.

Vakgericht maakonderwijs
We ondersteunen graag plannen die zich richten op vakgericht maakonderwijs. Zo ook het plan van SPARK in samenwerking met het Van Maerlantcollege. Zij ontwikkelen lessen in productontwikkeling. In die lessen gaan de leerlingen verschillende technieken voor ontwerpen en maken van producten ervaren. Dit is een nieuwe vorm van onderwijs die beter aansluit op de praktijk. Juist in de praktijk is behoefte aan kritische makers en ontwerpersvaardigheden. Met dit plan nemen de kansen voor en motivatie van leerlingen toe. En worden leerlingen voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst. De subsidie van € 12.500 maakt het ontwikkelen en het uitvoeren van deze lesstof mogelijk.

Digitaal onderwijs
We vinden het belangrijk om jongeren te ondersteunen in hun digitale ontwikkeling. En dat er gelijke kansen zijn voor iedereen om zich te ontwikkelen. Het plan van de Lionsclub sluit hierbij aan.

Het doel is om op alle zeven Brede Bossche Scholen de digitale leeromgeving sterk te verbeteren. De Lionsclub zorgt voor de hardware en de digitale infrastructuur. Onze bijdrage van € 30.000 is voor de software en begeleiding. En maakt het mogelijk om het op alle zeven Brede Bossche Scholen te doen. En daarmee versterken we Den Bosch datastad.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15717