Datum plaatsing: 29 december 2019

Actie Noël 2019


Actie Noël 2019


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De afgelopen dagen heeft de politie een actie gedraaid tegen plegers van High Impact Crimes. Deze actie was genaamd "Actie Noël". Het was de tweede keer dat deze actie met de feestdagen gehouden werd.

Samen met de Landelijke Eenheid en diverse collega's uit de regio Oost Brabant hebben we (on)opvallend controles uitgevoerd en gewerkt op diverse personen. Hierbij waren we met veel politiemensen in de wijk. Tevens hebben we intensief samengewerkt met diverse buurtpreventieteams in ’s-Hertogenbosch. We probeerden met deze werkwijze het aantal woninginbraken te verminderen maar ook de pakkans te vergroten.

Tijdens de actie hebben we ongeveer 2000 voertuigen en personen bevraagd. Tevens zijn er zo’n 60 fysieke controles geweest van veelal personen met antecedenten op vermogenscriminaliteit. Deze controles leveren ons vaak waardevolle informatie op en worden dan vastgelegd in ons politiesysteem.

Ook zijn er diverse verbalen uitgeschreven voor uiteenlopende zaken waaronder diverse verkeersfeiten zoals rijden onder invloed, rijden met een ongeldig rijbewijs, rijden door rood licht en rijden zonder verzekering. Maar ook het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. Tevens werden er twee verdachten aangehouden met illegaal vuurwerk. Het onderzoek met betrekking tot deze verdachten is nog gaande.

Hoogtepunt van de actie was de aanhouding op heterdaad van twee woninginbrekers op kerstavond. Deze verdachten werden door snel en goed politiewerk aangehouden in de woning waar zij op dat moment nog aan het inbreken waren. Beiden worden op vrijdag 27 december 2019 voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Tevens zal nog worden onderzocht of zij verantwoordelijk zijn geweest voor meerdere inbraken.

In samenwerking met de gemeente 's-Hertogenbosch hebben we diverse tekstkarren verspreid in het bewakingsgebied neer laten zetten met de tekst “Waak voor inbraak. Bij onraad bel 112”. We hebben zowel van de doelgroep als van diverse burgers te horen gekregen dat we door onze aanwezigheid en de tekstkarren opvielen en dat het duidelijk was dat we een actie hielden.

Blijf de komende dagen uiteraard alert en bel bij verdachte situaties altijd direct 112!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23842