Datum plaatsing: 03 januari 2020

Autoverzekering bij vuurwerk schade


Autoverzekering bij vuurwerk schade


's-Hertogenbosch (Regionaal): Vandaag werd bekend gemaakt dat de totale kostenpost van de schade met oud & nieuw geschat wordt op 15 miljoen euro. Dit is schade aan woningen, maar ook aan auto’s. Helaas kan vuurwerk op je auto terecht komen. Dit lijkt onschuldig, maar de volgende dag kom je erachter dat er smelt of schroeischade op je auto zit. Vaak is de dader eigenlijk niet bekend omdat het zelfs van een vuurpijl uit de lucht kan komen. Maar dekt je autoverzekering vuurwerkschade?

WA verzekering dekt geen vuurwerkschade
Als je alleen een WA verzekering voertuig hebt afgesloten, dan kan je vuurwerkschade niet verhalen. De WA verzekering is wettelijk verplicht en deze dekt enkel de kosten die je zelf aan een andere auto veroorzaakt. Het dekt dus helaas niet de vuurwerkschade die door een ander is ontstaan.

WA+ of allrisk autoverzekering
Een autoverzekering van Allianz Direct kan je eventueel afsluiten met WA+ of allrisk dekking. Vanaf WA+ ben je verzekerd voor brandschade of natuurschade. Dit betekent dat er niet perse een dader hoeft te zijn. De verzekering dekt de kosten om bijvoorbeeld schroeischade bij je auto te repareren. Het enige nadeel is wel dat er officieel geen opzet in het spel mag zijn. Iemand mag dus niet bewust je auto in de fik gestoken hebben met de jaarwisseling. In zo’n situatie is het een zaak van de rechtbank en politie om het probleem op te lossen.

Probeer latere vuurwerkschade te voorkomen
Is jouw auto er gelukkig netjes doorheen gekomen? Dat is natuurlijk fijn, maar het is wel slim om zo snel mogelijk je auto door de wasstraat te halen. De kans is groot dat er wat kruid op je auto ligt van het afgestoken vuurwerk. Kruid kan voor latere schade aan je auto zorgen. Door je auto door de wasstraat te halen en in de was te zetten bescherm je de lak. Het kan ook slim zijn om je auto voor oud & nieuw ook een keer door de wasstraat te halen. Met een speciale was is het risico op kruidschade minder groot.

Breng een auto hoes aan
Wil je volgend jaar iets beter voorbereid zijn op oud & nieuw omdat je helaas al schade hebt opgelopen? Je kan eigenlijk twee dingen doen. Als eerste je auto wat vaker in de was zetten. Ten tweede kan je overwegen om tijdens oud & nieuw een hoes om je auto te doen. De hoes beschermd je auto tegen vonken of kruit. Je auto komt zo iets beter beschermd oud & nieuw door.

Was je auto vaker na oud & nieuw
De meeste auto eigenaren halen hun auto door de wasstraat naar oud & nieuw en vergeten het daarna eigenlijk nog een paar keer te doen. Toch kan de wasstraat misschien niet alle kruitschade weggehaald hebben. Met als gevolg dat je later alsnog een plekje op de lak tegenkomt. Door je auto wat vaker te wassen na oud & nieuw kan je latere schade aan de lak voorkomen. Doe dit dus niet één keer na de jaarwisseling, maar een paar keer in januari.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29592