Datum plaatsing: 03 januari 2020

Vinkelse motorrijder enige Nederlandse debutant in Dakar Rally


Vinkelse motorrijder enige Nederlandse debutant in Dakar Rally


Vinkel ('s Hertogenbosch): De 44-jarige Olaf Harmsen uit Vinkel is dit jaar de enige Nederlandse debutant in de Dakar Rally. De woestijnrally strat zondag in Saoedi-Arabië. Zaterdag is in Jeddah de showstart, zondagochtend in alle vroegte gaan de motorrijders als eersten op pad voor de eerste etappe. Wat Harmsen betreft kan het niet snel genoeg zover zijn.

Harmsen reed de Serres Rally om ervaring op te doen en de Merzouga Rally om zich te kwalificeren. ,,Ik heb het afgelopen jaar volle bak gesport en heb alle tips aangenomen om me beter voor te bereiden. Ik heb alles gedaan wat nodig is. Als het niet genoeg blijkt te zijn, dan is het jammer en heel vervelend, maar ik heb niks laten liggen.”

Eerste opdracht
Risico’s vermijden is de eerst opdracht voor Harmsen en daarom besloot hij om donderdag toch niet te gaan rijden op het aangewezen terrein voor een shakedown. ,,Dat terrein was al helemaal kapot gereden door de trucks die er ook konden testen. Het was een goede keuze om niet daar te gaan rijden, denk ik. Als Paul Spierings er al drie keer op zijn gezicht gaat, heb ik daar niks te zoeken.” Harmsen vermoedt dat de eerste etappes erg zullen lijken op wat hij gewend is van Marokko. ,,Veel stenen en veel navigatie. Het grootste verschil zal de kou zijn ’s ochtends vroeg. Vooral daar ben ik heel benieuwd naar.”

foto rallymaniacs.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13724