Datum plaatsing: 06 januari 2020

Eerste editie Liths Muziekcafé


Eerste editie Liths Muziekcafé


Lith (Oss): Het allereerste Liths Muziekcafé gaat op zondag 12 januari 2020 live. In de foyer van MFA De Snoeck geven De Muziekmaten de opmaat voor een cyclus van maandelijkse muzieksessies. Iedereen is vanaf 14.00 van harte welkom om even binnen te lopen en 'onder het genot van' te kijken en te luisteren.

Het Liths Muziekcafé is een initiatief van de Lithse fanfare. In de aanloop naar het 100-jarig jubileum in 2021 wil de muziekvereniging het muzikale en culturele leven aan de Maaskant extra impulsen geven. Het muziekcafé maakt deel uit van dat streven. Voortaan is het bedoeling dat bands uit de regio elke tweede zondag van de maand een gezellig en ongedwongen optreden verzorgen.

Mooie mix
De line-up van het Liths Muziekcafé moet een mooie mix worden van oude bekenden en jong talent. Zo zullen popbands uit het rijke muzikale leven van de regio benaderd worden om het café met muziek te vullen. Maar ook
aanstormend talent staat zeker op de wensenlijst van de organisatie. Tijdens de eerste editie staan dus De Muziekmaten uit Lith centraal. Deze band is samengesteld uit muzikanten van de Alex Thissen Tribute Band en het combo van Vocal Group Lith. Zij brengen op zondag 12 januari een programma van oude bekenden en meer recente songs.

Vrij binnenlopen
Tijdens de optredens kan het publiek vrij het Liths Muziekcafé binnenlopen. Zeker op de vaak wat saaiere zondagmiddagen kan dit volgens de organisatie een aangenaam extraatje zijn in het normale tijdschema. Een trip of wandelingetje naar het Lithse Marktplein is genoeg om even ondergedompeld te worden in muziek en gezelligheid. Terwijl er vervolgens de avond nog is om weer in het gebruikelijke ritme te komen

Beeld en geluid
Elke editie van het Liths Muziekcafé wordt in beeld en geluid vastgelegd. Hiermee hebben de uitvoerende muzikanten op de eerste plaats een blijvende herinnering aan hun optreden. Bovendien worden de opnamen verwerkt tot een online muziekprogramma. Via verschillende platforms kunnen de uitzendingen vervolgens bekeken worden. Een van de kanalen is de website 'www.lithsmuziekcafe.nl'.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Het eerste Liths Muziekcafé wordt door MFA De Snoeck (De Hoeve) meteen aangegrepen als nieuwjaarsbijeenkomst. Gebruikers, vrijwilligers, relaties en andere belangstellenden zijn van harte welkom om op 12 januari samen te klinken op het nieuwe jaar.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17596