Datum plaatsing: 08 januari 2020

Basisscholen nemen het tegen elkaar op in een online verkeersquiz


Basisscholen nemen het tegen elkaar op in een online verkeersquiz


Regio ('s Hertogenbosch): Online Verkeersquiz Veilig Verkeer Nederland in regio ’s Hertogenbosch

Veilig Verkeer Nederland regio Zuid organiseert in opdracht van de regio ’s Hertogenbosch de online Verkeersquiz. Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis.

Online Verkeersquiz
Een verkeersquiz spelen tegen andere scholen, maar dan binnen je eigen klas! Dit is mogelijk met de online verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland. Deze online verkeersquiz wordt aangeboden aan alle basisscholen in de regio ’s Hertogenbosch. De verkeersquiz is al vanaf eind november online voor alle basisscholen in deze regio. De quiz is bestemd voor de leerlingen van groep 8 of groep 7/8. De leerlingen spelen online voorrondes in hun eigen klas. De leerkrachten bespreken de vraag met de klas en de kinderen gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen. Dit geeft alle scholen de gelegenheid om met deze leerzame en spannende quiz mee te doen.

Beste Verkeersklas
De scholen spelen de online quiz in de eigen klas binnen de periode van eind november 2019 t/m vrijdag 13 maart 2020. Van de deelnemende scholen gaan de 5 best scorende scholen door naar de regionale finale van de Verkeersquiz. In deze finale strijden de scholen om de titel ‘Beste Verkeersklas’ van de regio ‘s-Hertogenbosch. Deze finale vindt plaats op woensdag 25 maart 2020 in theater Lievekamp in Oss.

“Verkeer” is leuk
Met de inzet van de verkeersquiz maakt Veilig Verkeer Nederland het thema “verkeer” voor kinderen leuk en spannend. De leerlingen discussiëren over verkeerssituaties en leren hoe ze de verkeersregels goed toe moeten passen. Het is ook een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. En uiteindelijk kunnen ze ook nog een leuke prijs winnen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29278