Datum plaatsing: 12 januari 2020

Huisartsen en apotheek in San Salvatorkerk Den Bosch


Huisartsen en apotheek in San Salvatorkerk Den Bosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Nog niet zo lang geleden waren er nog plannen om een Jump XL in de kerk te vestigen, maar door verzet van omwonenden, inclusief een rechtszaak, trok Jump XL zich terug. Nu zijn er nieuwe plannen voor de kerk. Het bedrijf Maatschappelijk Zorg Vastgoed (MZV) wil de kerk kopen van de parochie, en wil er een gezondheidscentrum van maken, met onder meer twee huisartsen, een apotheek, fysiotherapeut en een logopedist.

Door Simone Heijmans

Het gebouw leent zich perfect vanwege de maatschappelijke bestemming, vierkante vorm en betaalbaarheid, en bevindt zich middenin de wijk Orthen. De plannen voor dit plan zijn op 10 december al besproken met de omwonenden, om te toetsen hoe zij hierin stonden. Het actiecomité, dat eerder protesteerde tegen de komst van Jump XL, is nu heel wat positiever gestemd. Ze worden nu beter betrokken in de plannen en kunnen hun wensen uitspreken. De uitspraak van de eerdere rechtszaak tegen de komst van Jump XL zal vermoedelijk aankomende week zijn.

Eén van de wensen van het kerkbestuur was het behoud van het kapelletje bij de kerk. Deze blijft gewoon bestaan, en is 24 uur per dag geopend zodat mensen er een kaarsje aan kunnen steken als ze daar behoefte aan hebben.

In elk geval is een forse verbouwing in de binnenkant van de kerk nog hard nodig, al zal het monument aan de buitenkant hetzelfde blijven. Het bedrijf wil onder meer een verdieping in het pand gaan zetten, en hoopt voor de bouwvakantie te kunnen starten. In de eerste helft van 2021 zal de kerk dan opgeleverd worden.

Op 22 januari zal er een bijeenkomst voor inwoners van de wijk Orthen zijn.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32026