Datum plaatsing: 10 januari 2020

Kom uit je schuld


Kom uit je schuld


Regio (Oss): Marchien Brinksma (55): ‘Toen de eerste brieven binnenkwamen, had ik meteen aan de bel moeten trekken. Laaggeletterd of niet, je bent zelf verantwoordelijk. Ik zeg nu ook tegen iedereen: bel op en vraag net zo lang door, totdat iemand je vertelt waarom je die brief hebt gekregen en wat erin staat. Inmiddels leer ik behoorlijk lezen en schrijven. Ik haalde mijn scheidsrechterdiploma bij de minigolfclub waar ik lid ben. En, ik wil weer aan het werk. Ik kom er wel. Gewoon je schouders eronder zetten.’ Lees op komuitjeschuld.nl het hele verhaal van Marchien en hoe zij de eerste stap zette om uit de schulden te komen.

Hulp bij geldzorgen
Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk hulp krijgen bij hun geldzorgen. De eerste stap naar een oplossing? Eerlijk zijn over de situatie en er met iemand over praten. Iemand die zij vertrouwen. Ook de gemeente Oss (bel 14 0412) of Schuldhulpmaatje (mail schuldhulpmaatjeoss@gmail.com) kan helpen.

Ook jij kunt daarbij helpen
Ken jij mensen die mogelijk geldzorgen hebben? Praat erover. ‘Kom jij eruit?’ is een eenvoudige vraag, waarmee je het gesprek kunt beginnen. Kijk voor verhalen en gesprekstips op www.komuitjeschuld.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16975