Datum plaatsing: 11 januari 2020

'Roodkapje' Dirk Kouwenberg uit Nuland Brabants kampioen tonproaten


'Roodkapje' Dirk Kouwenberg uit Nuland Brabants kampioen tonproaten


Nuland ('s Hertogenbosch): Dirk Kouwenberg uit Nuland is vrijdagavond uitgeroepen tot Brabants kampioen tonproaten. Hij ontving in Valkenswaard de Zilveren Ton uit handen van de Striepersgatse prins Joep d'n Urste.

Kouwenberg moest het in de strijd om het kampioenschap opnemen tegen Andy Marcelissen, Berry Knapen, Tom van Osch, Hans Bouwman, Joep de Wildt, Hans Verbaarschot en Freddy van den Elzen.

Kouwenberg kreeg voor zijn Roodkapje-optreden 357 punten van de jury. Daarmee bleef hij Joep de Wildt uit Oudenbosch - die met het typetje 'De Kleinzoon' als tweede eindigde - 31 punten voor. Berry Knapen, alias Rinus d'n Dakdekker, werd derde. De inwoner van Heeze verdiende 292 punten.

Kouwenberg won ook de publieksprijs, met 184 stemmen. Kouwenberg neemt de titel over van Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer.

Dirk Kouwenberg behoort al vele jaren tot de top van het tonproatwereldje. Hij won vele jury- en publieksprijzen en mocht de titel Opperkletsmajoor en Zuid-Nederlands Kampioen Tonproaten ontvangen. In 2018 won hij maar liefst vier publieksprijzen bij verschillende wedstrijden.

Zijn typetjes De Student, Roodkampje, De Astronaut, De Tandarts en D'n Automonteur zijn erg vernieuwend en origineel. Typisch Dirk: een flinke dosis enthousiasme, scherp bedachte humor, razendsnelle woordgrappen en inspelen op het publiek. Met zijn geheel eigen stijl boeit hij elke zaal tot de allerlaatste minuut. Op een tonproatavond, maar ook op een jaarvergadering of zelfs personeels- of bedrijfsfeest.

Naast zijn optredens zet Dirk zich ook in voor de toekomst van het tonproaten. Hij begeleidt nieuw en bestaand talent met een tonproatworkshop op locatie. Van schrijven, tot aan het brengen van een buut.



Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14358