Datum plaatsing: 17 januari 2020

Tijdelijke parkeerplaats in Nistelrode


Tijdelijke parkeerplaats in Nistelrode


Nistelrode (Bernheze): Achter Weijen 21-23 ligt een terrein (weiland) dat eigendom is van de gemeente Bernheze. Dit terrein werd de afgelopen jaren enkele malen gebruikt als tijdelijke parkeerplaats als er bijvoorbeeld evenementen in Nistelrode plaatsvonden. Op dit terrein worden in de toekomst woningen gebouwd (niet voor 2030).

Parkeren in Nistelrode
In de komende jaren verwachten we vaker en meer verspreid over het jaar parkeerproblemen in Nistelrode. Daarom willen we dit terrein vanaf maart 2020 voor de komende 10 jaar netjes inrichten als verharde tijdelijke overloopparkeerplaats. Sober en doelmatig, ingeklemd tussen groen, landschappelijk ingepast; met een gereguleerde toegang, zodat we overlast als het terrein niet gebruikt wordt kunnen minimaliseren (slagboom, parkeerverbod ’s avonds, etc.). In de komende maanden gaan we daar nog met omwonenden, ondernemers en dorpsraad over in overleg.

Tijdelijke oplossing
Op dit moment vinden er veel bouwactiviteiten plaats in Nistelrode. Vanaf half januari ontstaat waarschijnlijk soms tijdelijk tekort aan parkeerplaatsen. Daarom creëren we een tijdelijke overloopparkeerplaats op het terrein. Het terrein is nú nat en drassig. Daarom leggen we er tijdelijk rijplaten neer en kijken verkeersregelaars tijdens de drukke tijden toe op een goed gebruik van het terrein.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14341