Datum plaatsing: 16 januari 2020

Vier manieren om je huis duurzaam te verbouwen


Vier manieren om je huis duurzaam te verbouwen


's-Hertogenbosch (Regionaal): Op een gegeven moment is je huis aan een opknapbeurt toe. Misschien wil je meer ruimte creëren, bestaande kamers renoveren of de indeling van je woning veranderen. Een verbouwing is niet altijd even duurzaam, maar kan dat wel zijn. Hier lees je hoe je jouw huis op een duurzame manier verbouwt.

1. Leg de nadruk op renovatie
Jouw huis heeft genoeg kwaliteiten, maar heeft hier en daar misschien wat extra's nodig. Kies er daarom niet voor om een groot deel van je huis te slopen, maar besluit om je woning te renoveren. Zo verbruik je zo min mogelijk extra materialen en ben je duurzaam bezig. Heb je extra ruimte nodig? Bouw dan geen gloednieuwe extra kamer maar laat een dakkapel plaatsen. Een bijkomend voordeel: de kosten van een dakkapel zijn meestal lager dan een splinternieuwe aanbouw.

2. Investeer in isolerende materialen
Een duurzaam huis is goed geïsoleerd. Daarom is het belangrijk om meteen rekening te houden met de isolatiewaarden van de materialen die je gebruikt. Ieder materiaal heeft zijn eigen isolatiewaarde, dus controleer vooraf welk houtsoort je het beste gebruikt, maar ook welk glas jouw woning optimaal isoleert. Houd bovendien rekening met de ligging van je huis. Zo is het prima om veel glas te gebruiken aan de zuidkant van je woning, maar doe dit liever niet aan de noordzijde van je huis. Zo benut je de natuurlijke warmte van de zon optimaal.

3. Ga voor langdurige oplossingen
Als je iets verbouwt, doe het dan meteen goed. Investeer daarom in materialen die de tand des tijds zullen doorstaan en bereid je huis voor op de toekomst. Ben je van plan om je gezin uit te breiden? Of wil je jouw huis geschikt maken voor je oude dag? Neem al deze toekomstplannen dan in gedachten wanneer je een verbouwingsplan opstelt. Zo voorkom je dat je over vijftien jaar opnieuw moet gaan klussen.

4. Kies duurzame materialen uit
Des te meer materialen we hergebruiken, des te beter we voor het milieu zorgen. Daarom is het verstandig om te kijken of je enkele materialen kunt hergebruiken tijdens een verbouwing. Denk hierbij aan oud hout dat zijn charme heeft bewaard, of hergebruik bakstenen die uit je muur zijn gebroken. Wil je nieuwe materialen kopen voor je verbouwing? Controleer dan of ze een duurzaamheidscertificaat hebben. Zo is het belangrijk om alleen hout te kopen dat op een verantwoorde manier is gekapt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16656