Datum plaatsing: 07 februari 2020

Hier meude laache


Hier meude laache


Heesch (Bernheze): Cor Swanenberg, Riny Boeijen en oud-Heeschenaar Henk Janssen zijn zondagmiddag 15 maart 2020 in cultureel centrum De Pas in Heesch met hun programma ‘Hier meude laache’. Deze gezellige, Brabantse voorstelling begint om 14.30 uur en eindigt circa 16.45 uur. Tijdens dit optreden, dat met zang en muziek omlijst wordt, vertellen zij allerlei kostelijke verhalen in dialect.

De drie schrijvers en vertellers behoren tot de groten in het wereldje van de Brabantse dialectauteurs. De vele prijzen die zij bij schrijfwedstrijden wonnen, getuigen daarvan. Zo kregen zij alle drie al eens op het toonaangevende tweejaarlijkse dialectfestival in Lieshout de Brabantse Dialectpenning uitgereikt. Bovendien werd Cor Swanenberg voor zijn vele verdiensten voor het dialect door de Commissaris van de Koning onderscheiden met de prestigieuze Brabant Bokaal. In het programma ‘Hier meude laache’ vertellen zij beurtelings hun beste verhalen. Het zijn gezellige, ontroerende en vooral ook humoristische vertellingen. Tussen de verhalen door brengt Cor Swanenberg, bijgestaan door accordeonist Henk Verhagen en bassist Emile Böinck, vele liedjes uit zijn rijke Brabantse repertoire. Voor de liefhebbers van het Brabantse dialect valt er op 15 maart 2020 dus veel te genieten.

De drie auteurs en vertellers treden belangeloos op. De opbrengst van de entree, die € 10,00 per persoon bedraagt, gaat in zijn geheel naar de Stichting Brabants, die met dit geld allerlei projecten op het gebied van de Brabantse taal ondersteunt. Toegangsbewijzen zijn te bestellen via de website van De Pas, De Misse 4, Heesch, www.de-pas.nl , alsook telefonisch bij de theaterkassa 0412-451634.

Op de foto van links naar rechts: Cor Swanenberg, Riny Boeijen, Henk Janssen.



Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

uit nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14132