Datum plaatsing: 27 januari 2020

Kunstlezing over Mondo Mendini in de Bibliotheek Oss


Kunstlezing over Mondo Mendini in de Bibliotheek Oss


Oss (Oss): Op maandag 10 februari geeft kunsthistorica Marie Christine Walraven een lezing over de ontwerper Alessandro Mendini. De tentoonstelling De wereld van Alessandro Mendini is te zien in het Groninger Museum tot en met 5 mei 2020. Deze lezing is een mooie voorbereiding als u deze tentoonstelling wilt gaan bezoeken.

Alessandro Mendini
Vijfentwintig jaar na de opening van het door hem ontworpen Groninger Museumgebouw heeft Alessandro Mendini (1931-2019) alle ruimte gekregen om zijn droomtentoonstelling te realiseren. Kort voor zijn overlijden selecteerde de grand old man van het Italiaanse design niet alleen tientallen van zijn eigen revolutionaire ontwerpen, maar ook werk van vele andere kunstenaars en ontwerpers. De lezing Mondo Mendini wordt een kleurrijke mix van
postmoderne beeldende kunst, design en architectuur.

Marie Christine Walraven
Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Ze geeft al geruime tijd kunstlezingen en heeft, zoals zij het zelf zegt, 'letterlijk het mooiste vak ter wereld’.
Toegangskaarten voor de Kunstlezing van maandag 10 februari zijn online te koop via www.bibliotheekoss.nl en in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.
De entree is € 7,- (in voorverkoop voor bibliotheekleden € 5,-)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29632