Datum plaatsing: 21 januari 2020

Holocaustmonument Levenslicht in gemeentehuis


Holocaustmonument Levenslicht in gemeentehuis


Oss (Oss): Op 27 januari is het jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. In de hele wereld besteden we daar aandacht aan. In de hal van het gemeentehuis staat van woensdag 22 januari tot en met donderdag 30 januari het Holocaustmonument Levenslicht.

Informeel samenzijn op maandag 27 januari
Op maandag 27 januari, van 20.00 tot 21.00 uur is er een informeel samenzijn bij het monument om met elkaar stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Oss. Burgemeester Wobine Buijs nodigt iedereen van harte uit om daarbij te zijn.

Lichtgevende stenen
Zowel in de Joodse herdenkingstraditie als in de Roma- en Sinti-cultuur zijn stenen belangrijk. Kunstenaar Daan Roosegaarde heeft deze traditie als inspiratie gebruikt. Met in totaal 104.000 lichtgevende stenen - gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland - staat het kunstwerk symbool voor de impact van de Holocaust. De stenen zijn verdeeld over de verschillende gemeenten waar Joden, Roma en Sinti woonden, hun leven leefden; soms al generaties lang. Ook uit Oss zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog mensen weggevoerd en vermoord.

Meer informatie
Meer dan 150 Nederlandse gemeenten doen mee met dit landelijke project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Meer informatie staat op www.4en5mei.nl/75-jaar-vrijheidUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14759