Datum plaatsing: 02 februari 2020 - Laatst gewijzigd: 27-01-2020 15:14:30

Filmhuis Berlicum vertoont 'The Wife'


Filmhuis Berlicum vertoont 'The Wife'


Berlicum (Sint-Michielsgestel): IJzersterk, spannend en stijlvol

Veertig jaar lang heeft Joan Castleman (Glenn Close) haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man, de overspelige Joe. Maar op de avond dat hij naar Stockholm afreist om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, besluit Joan dat het genoeg is en onthult ze haar grote geheim.
Hoewel je het aan de hand van de titel of de eerste scènes zou kunnen denken, is The Wife geen rechttoe-rechtaan lofzang op de sterke en inspirerende vrouw, of muze, achter de mannelijke kunstenaar. De film schetst niet alleen hoe een hang naar roem en erkenning zich verhoudt tot de noodzaak te creëren, maar gaat ook over opoffering en façaden in een kunstenaarsleven, en over een tijd waarin schrijvende vrouwen per definitie niet konden wedijveren met hun mannelijke collega’s. Flashbacks naar de jaren vijftig en zestig onthullen de eerste ontmoetingen tussen Joe en Joan – zij een groot schrijftalent, hij haar professor – en bovenal haar besef dat niemand op haar zit te wachten, als schrijvende vrouw.
Het spel van Glenn Close is beloond met verschillende prestigieuze prijzen.

Op woensdag 12 februari om 20.00 uur in den Durpsherd. Entree 8 euro, kaartjes aan de bar of via www.durpsherd.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13696