Datum plaatsing: 27 januari 2020

Belangrijke overwinning voor SCG’18


Belangrijke overwinning voor SCG’18


Gestel (Sint-Michielsgestel): SCG’18 is er eindelijk weer in geslaagd om een wedstrijd te winnen. In de thuiswedstrijd tegen BMC werd het 2-0 voor de Gestelnaren en daarmee werden goede zaken gedaan om met wat meer vertrouwen naar de ranglijst te kijken.

SCG’18 begon de wedstrijd met nogal wat mutaties in de opstelling. Een aantal spelers is zwaar geblesseerd en zal in elk geval dit seizoen niet meer in actie komen. Daarom moest trainer Koen Wissing flink sleutelen aan zijn elftal. Beide teams namen in de beginfase een afwachtende houding aan, waarbij er nauwelijks kansen werden gecreëerd. De angst om achter te komen zat er bij beide teams goed in. Beide teams toonden wel veel inzet om tot een goed resultaat te komen, maar voor de rust lukte dat niet.

In de tweede helft duurde het 12 minuten voordat de score werd geopend. Uit een corner van SCG kon de BMC-verdediging de bal niet weg krijgen. SCG-speler Joshua v.d. Waardt profiteerde hiervan en hij tikte de bal in het Berlicumse doel: 1-0 voor SCG. Even later leek BMC weer langszij te komen, maar de spits van de Berlicummers had zijn vizier niet scherp staan en hij schoot de bal naast. Daarna kreeg SCG weer enkele mogelijkheden. Luuk van Loon
schoot enkele keren naast, waardoor de wedstrijd wel spannend bleef. Hierna ontstonden enkele kansen voor beide doelen, maar gescoord werd er vooralsnog niet. Vlak voor tijd viel de definitieve beslissing toen Arthur Bot een mooie aanval met succes wist af te ronden en dat betekende 2-0 voor SCG’18. Deze voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar.

Door dit resultaat is SCG’18 geen rode lantaarndrager meer. BMC is dat nu met een punt achterstand op SCG’18 en Avanti’31. Beide laatstgenoemde teams spelen a.s. zondag om 14.00 uur tegen elkaar in Schijndel. Hopelijk weet SCG’18 deze wedstrijd ook te winnen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15293