Datum plaatsing: 27 januari 2020

Redding Brigade Rosmalen sluit actief weekend af met zilveren en gouden medaille.


Redding Brigade Rosmalen sluit actief weekend af met zilveren en gouden medaille.


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op zaterdag 25 januari werd in ons “thuis”bad Kwekkelstijn door een aantal van onze jongste zwemmers het eerste tussendiploma afgezwommen, ze zijn allemaal geslaagd voor hun snuffel diploma. Deze zaterdag werd afgesloten met het jaarlijks familiezwemmen. Tijdens deze gezellige traditie mogen alle leden van de RBR, samen met broertjes en zusjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vriendjes en vriendinnetjes, vrij komen zwemmen. Enkele leden van het Lifesaving Team Rosmalen hebben deze avond gebruikt als “warming-up” voor de wedstrijd de volgende dag, de Internationale Ontmoeting.

Tijdens de 40e editie van de Internationale Ontmoeting streden 2 aspiranten C teams (jongens en meisjes) en 1 junioren B heren team af naar het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Naast Nederlandse concurrentie was er concurrentie uit Duitsland aanwezig. Met een mengeling van ervaren zwemmers en debutanten in hun categorie en team gingen we de strijd aan. Het zwemstadion is een 50m bad, dit was voor de debutanten even wennen, ons “thuis”bad is namelijk een 25m bad. In een 50m bad “mis” je op 25m een keerpunt en vergt een andere krachtverdeling.

De wedstrijd liep gesmeerd, de debutanten in alle categorieën hebben laten zien wat ze kunnen. De ervaren zwemmers zwommen nog harder dan ze al hadden gedaan. Zo vlot zelfs dat er meerdere club- en persoonlijk records sneuvelden. Naast deze records mochten de Aspiranten meisjes C en de Junioren heren B het podium beklimmen.

De klassering van alle Rosmalense ploegen is:
1e plaats voor de Junioren B heren
2e plaats voor de aspiranten C meisjes
4e plaats voor de aspiranten C jongens

Allemaal een lekker actief zwemweekend gehad met mooi behaalde resultaten!

Redding Brigade Rosmalen

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14644