Datum plaatsing: 10 februari 2020

Toneelvereniging AMICITIA speelt “Hotel Hommelus"


Toneelvereniging AMICITIA speelt “Hotel Hommelus"


Berghem (Oss): Toneelvereniging AMICITIA uit Berghem speelt de voorstelling “Hotel Hommelus” in de weekenden van 21 + 22 en 28 + 29 maart in Dorpshuis De Berchplaets in Berghem. Het te spelen stuk is een komedie in twee bedrijven en is geschreven door Jose Frehe en Rob van Vliet. De bewerking en de regie is in handen van Joris Brukx.

In september zijn de leden van toneelvereniging AMICITIA uit Berghem begonnen met de repetities voor de voorstellingen in 2020. Middels wekelijkse repetities krijgt het stuk met de week meer vorm. Elf spelers waaronder acht vrouwen en drie mannen brengen de komedie “Hotel Hommelus” op de planken. Ook de voorbereidingen van de decor commissie zijn in volle gang. Zij gaan u weer verrassen met een prachtig decor.

“Hotel Hommelus” is een vlotte komedie, waarin de zussen Karin en Anita samen hotel Hommelus runnen. Annie de ‘spin in het web’ is de werkster en manusje van alles. Alleen heeft ze last van een vervelende kwaal: een steenpuist op haar achterste. Diverse gasten komen logeren in het hotel. Zo treffen we Wilbert, een vaste gast, een sulletje en verzamelaar van allerlei beestjes. Verder komen het bekakte echtpaar Charles en Marilyne logeren. Charles gaat zwaar gebukt onder de ‘terreur’ van zijn vrouw. De hoogbejaarden Gerrit en Stien komen er hun gouden huwelijksfeest vieren. Ook Aafke en Henriette logeren in het hotel, de een vol optimisme, de ander altijd klagend. Tenslotte zorgt Rozalinde, een waarzegster, voor verrassende wendingen in het spel.

Kortom een vrolijk spel, met zeer uiteenlopende typetjes en vol vaart en komische ontwikkelingen.
Op zaterdag 21 en 28 maart en zondag 29 maart start de avondvoorstelling om 20.00 uur. Op zondag 22 maart start de middagvoorstelling om 15.00 uur. Kaarten à 10 euro per stuk kunnen gereserveerd worden op www.amicitiaberghem.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13169