Datum plaatsing: 28 januari 2020

Verkiezing sportman, sportvrouw en sportploeg jeugd 2019


Verkiezing sportman, sportvrouw en sportploeg jeugd 2019


Regio (Bernheze): Zondag 26 januari zetten wij de sportkampioenen jeugd 2019 in het zonnetje. Zo’n 200 kampioenen verzamelden zich in Lunenburg Events & More in Loosbroek, waar wethouder Rien Wijdeven de kampioenen huldigde met een medaille. De presentatie was in handen van Chris Ploegmakers en Mieke Offermans.

Sportman Jeugd 2019 Robin van den Hogen (18 jaar) Heesch
Robin werd afgelopen jaar drievoudig Nederlands kampioen in de categorieën: Luchtgeweer staand junioren A heren, Luchtgeweer driehoudingen junioren A heren; Luchtgeweer liggend junioren A heren. De laatste twee kampioenschappen vestigde hij een nieuw Nederlands record. Hij zet zich daarnaast ook in voor de jongere jeugd, bijvoorbeeld met Sjors Sportief.

Sportvrouw jeugd 2019 Lut Oltmans (12 jaar) uit Heesch
Lut werd met haar team (6 meisjes onder de 18 jaar) Nederlands Kampioen voltige junioren in Ermelo. Met haar team is ze ook uitgezonden naar het WK Voltige junioren 2019, waar ze een 7e plaats hebben gehaald. Ondanks haar jonge leeftijd zet zij haar talent en enthousiasme in om deze relatief nog onbekende hippische sport te promoten en zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen.

Sportploeg Jeugd 2019 korfbalteam Altior C1
Ze zijn het zaalseizoen sterk gestart en wonnen de ene na de andere wedstrijd. Al snel wisten ze dat ze veel kans maakten om naar het NK te gaan en besloten ervoor te gaan. Het team bestond uit speelsters uit verschillende teams. Ondanks de nieuwe samenstelling, is het één team geworden. Ze werken hard, hebben veel plezier en worden steeds beter in bijvoorbeeld hun conditie, de techniek, de passing en het spel. Wat ze vooral hebben geleerd dit zaal-seizoen is dat, wanneer ze als team korfballen, ze echt goed zijn en veel kunnen bereiken. Ze waren dan ook supertrots dat ze als kampioen naar het NK mochten! Ook daar zijn ze Nederlands kampioen geworden!

Afscheid Chris Ploegmakers
Na 25 jaar kondigde Chris Ploegmakers aan afscheid te nemen als presentator. De gemeente Bernheze bedankt hem voor zijn jarenlange betrokkenheid bij dit evenement.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16332