Datum plaatsing: 29 januari 2020

Gemeente Oss wil nog meer samenwerken met Leiden


Gemeente Oss wil nog meer samenwerken met Leiden


Oss (Oss): Leiden en de gemeente Oss hebben van oudsher een speciale band als het gaat om archeologie. Een Osse delegatie met wethouder Johan van der Schoot was op bezoek in Leiden om te praten over nog meer samenwerking tussen gemeente Oss, de Universiteit van Leiden, het Rijksmuseum van Oudheden en het Museum Jan Cunen.

Veel mogelijkheden om samen te werken
Er zijn veel mogelijkheden voor Oss en Leiden om de geschiedenis van Oss onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Zo denken we aan het gebruik maken van elkaars collecties, het plaatsen van het Vorstengraf van Oss op de Canon van Nederland, gezamenlijke overname van particuliere collecties en het uitwisselen van kennis. Maar ook onderwijs speelt een belangrijke rol, zoals stageprojecten.

Belangrijke opgravingen
Al sinds 1974 zijn er vrijwel ieder jaar opgravingen in de gemeente Oss. De Universiteit van Leiden voert veel van dit onderzoek uit. De vondsten die in Oss zijn aangetroffen, zijn vaak van nationaal belang. Een deel hiervan heeft dan ook een belangrijke plek in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Niet alleen de vondsten uit het Vorstengraf van Oss, maar ook vele andere topvondsten uit de gemeente zijn in dit museum te zien voor een groot publiek.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13016