Datum plaatsing: 29 januari 2020

Bijeenkomst over hoogwaterveiligheid in Lith


Bijeenkomst over hoogwaterveiligheid in Lith


Lith (Oss): Op zondagmiddag 2 februari organiseert waterschap Aa en Maas een bijeenkomst over hoogwaterveiligheid in Lith. Samen met inwoners en (oud)medewerkers blikt het waterschap terug op het extreme hoogwater in 1995, nu precies 25 jaar geleden. Ook kunnen bezoekers zien en horen wat het waterschap nu doet om risico’s op overstromingen te minimaliseren. Want werken aan hoogwaterveiligheid is nooit klaar!

Aandacht voor 1995 én veilige dijken in de toekomst
De waterstand was in 1995 ongekend hoog. Meer dan 250.000 mensen sloegen op de vlucht voor het water. Waterschappers, burgerdijkwachten en aannemers werkten samen om bewoners te beschermen tegen de schuivende en scheurende dijken. Met foto’s en filmpjes laten medewerkers die het hoogwater meemaakten, zien hoe het er uitzag en vertellen zij over hun ervaringen. Vanuit de huidige dijkversterkingsprojecten tussen Cuijk en Ravenstein en Ravenstein en Lith (project Meanderende Maas) vertellen projectteamleden hoe zij nu, samen met de omgeving, werken aan veilige dijken in de toekomst. Met oog voor kansen voor natuur, recreatie, cultuurhistorie, leefomgeving en economie.

Doorloopprogramma voor iedereen
De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen en heeft een doorlopend programma. Binnenlopen kandus op elk moment. Bezoekers krijgen een drankje en is er live muziek. Ook is er zandzakkenrace, leuk voor kinderen én volwassenen!
Datum: zondag 2 februari
Locatie: MFA ‘De Snoeck’, Marktplein 24, Lith
Tijd: 12.00 - 17.00 uur

Campagne Hohohoogwater
De bijeenkomst is onderdeel van de campagne Hohohoogwater die loopt tussen 25 januari en 4 februari, precies de hoogwaterperiode in 1995. In deze periode blikt waterschap Aa en Maas samen met nog zes waterschappen en het Hoogwaterbeschermingsprogramma terug op de dreiging van 1995, de veranderingen die volgden en onze waterveiligheid in de toekomst. Meer informatie is te lezen op deze webpagina.

Op vrijdag 31 januari roepen we alle inwoners op om foto’s te posten op de sociale mediakanalen waarmee zij laten zien welke dijk hen beschermt tegen het hoge water. Doe je mee? Maak dan een selfie op de dijk en post deze op 31 januari met de tags #mijndijk #hohohoogwater #veiligwater.

Fotobijschrift: Hoogwater 1995 in de uiterwaarden van LithUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29456