Datum plaatsing: 15 februari 2020 - Laatst gewijzigd: 18-02-2020 20:22:52

Lith presenteert


Lith presenteert


Lith (Oss): De eerste vergadering over „Lith presenteert” is al weer achter de rug. We gaan er een mooi evenement van maken op den Bol in Lith. Noteer het vast in de agenda, Tweede Paasdag, 13 april 2020.

In het middelpunt prijkt museumboot ’t Visje waar een doorlopende powerpoint-presentatie wordt gegeven over de geschiedenis van de Maas en de ankerkuilvisserij zoals die in lang vervlogen tijden o.a. in Lith werd beoefend. Maar er is ook een maquette van het Waterschap over onze toekomst.

Even een greep uit de deelnemers: De zeeverkenners die iedereen enthousiast maken om een stukje mee te varen, de heemkundekring die alles weet over de geschiedenis van deze streek, vooral over de Germaanse stammen die het onderspit moesten delven tegen de Romeinen. Maar ook de wensambulance, Schoon Schip en de kruiden en specerijen van Hennie en Jolanda zijn van de partij. En niet te vergeten Sportschool Lith die een optreden geeft met hun jeugdige dansgroep, maar ook een sportieve act hebben waar iedereen aan mee kan doen. Natuurlijk zijn er nog veel meer stands, teveel om op te noemen. Weet je wat? Kom gezellig kijken!

Het evenement is geopend vanaf 12.00 uur en pas om 18.00 uur gaan we sluiten. Er is een hapje en een drankje verkrijgbaar en we hebben weer een loterij waar heel leuke prijzen mee te winnen zijn. De hele middag is er live muziek van “Noodgevallen” uit Oijen, “Muziekmaten” uit Lith en Dif’friends uit Megen.

Voor meer informatie kun je op de website terecht van “Lith-presenteert 2020” of op onze facebook pagina en voor informatie over de museumboot: www.museumbootdeschokker.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29327