Datum plaatsing: 02 februari 2020

Winterse wandeling door de Uiterwaarden bij Dieden


Winterse wandeling door de Uiterwaarden bij Dieden


Dieden (Oss): Op zondag 9 februari 2020 organiseert IVN Oss een winterse wandeling door De Uiterwaarden bij Dieden. Onderweg vertellen natuurgidsen over de historie van dit gebied en over hoe de natuur zich redt in de wintermaanden. Ook nu is er nog veel te zien en te genieten in de natuur. De tocht wordt afgesloten met een kop snert.

De wandeltocht begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf een parkeerplaats op de dijk nabij het oude kerkje aan het einde van de Voorstraat in Dieden. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en de lengte is circa 5 km. Het is raadzaam warme kleding en stevige wandelschoenen aan te trekken. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage aan het eind van de wandeling wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

De Diedense Uiterwaarden
De Diedense Uiterwaarden gaan binnenkort op de schop. Dit gebied maakt onderdeel uit van het project Meanderende Maas. Het gaat om meer veiligheid tegen overstroming te creëren,
maar wordt ook gezien als kans om nieuwe natuur- en recreatiegebieden te maken. Het zal zeker natuurrijker worden. Wij gaan kijken hoe het er nu nog uit ziet als landbouwgebied en vertellen wat de plannen voor de natuur in de toekomst inhouden. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van IVN Oss op www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28832