Datum plaatsing: 16 februari 2020

Herman Koch en Oek de Jong te gast tijdens Literaire Manifestatie


Herman Koch en Oek de Jong te gast tijdens Literaire Manifestatie


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op zondagmiddag 8 maart ontvangt presentator en columnist Aaf Brandt Corstius schrijvers Oek de Jong, Herman Koch en Nicolien Mizee tijdens de 24 ste editie van de Literaire Manifestatie. Dat belooft een geanimeerd gesprek over hun werk en leven te worden tijdens dit groots opgezette boekenspektakel in Theater aan de Parade. Na afloop van het programma is er een boekenmarkt met een keuze uit het gevarieerde oeuvre van de gasten. Bezoekers kunnen hun boeken ook laten signeren.

Oek de Jong
Oek de Jong was in 2013 al eens te gast bij de Literaire Manifestatie. Hij vertelde toen uitgebreid over zijn net verschenen - en toen al veelgeprezen - boek Pier en oceaan. Deze deels autobiografische roman mocht later dat jaar maar liefst drie belangrijke literatuurprijzen in ontvangst nemen.
Verder maakte Oek de Jong naam met het boek Opwaaiende zomerjurken waarmee hij in 1979 doorbrak, met de roman Hokwerda’s kind, en recent verscheen Zwarte schuur over leven met trauma en de verwerking ervan.

Herman Koch
Herman Koch is bekend als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet, schrijver van romans en korte verhalen en is columnist voor onder andere de Volkskrant. Met een van zijn bekendste romans, Het Diner, won hij de NS Publieksprijs. In 2013 was dit boek een bestseller in de Verenigde Staten. Het boek is drie keer verfilmd. In Finse dagen, zijn in januari verschenen roman, keert hij terug naar zijn jeugd. Het is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Nicolien Mizee
Nicolien Mizee is behalve schrijver ook schrijfdocent. Haar tweede roman Toen kwam moeder met een mes werd in 2004 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Andere succesvolle boeken op haar naam zijn En knielde voor hem neer (2006), De halfbroer (2015) en Faxen aan Ger (2017). In 2019 verscheen haar zeer succesvolle roman Moord op de moestuin dat inmiddels al vele malen herdrukt is. Voor NRC Handelsblad schreef Nicolien de veelgelezen column Schrijfles over haar ervaringen als lerares proza schrijven.

Aaf Brandt Corstius
Aaf Brandt Corstius is columnist bij De Volkskrant, Margriet, JAN en Flow. Naast columns schrijft ze boeken, onder andere Het handboek voor de moderne vrouw en Het jaar dat ik (2x) moeder werd. Ook maakte ze diverse toneelstukken, zoals Fiftyfifty, Een flinke linkse vrouw en Buik. Tv-kijkers
kennen haar ook van programma’s als Wie is de mol? en Maestro.

Kaarten voor De Literaire Manifestatie zijn te koop bij Theater aan de Parade, via 0900 33 72 72 3 of via www.theateraandeparade.nl
De Literaire Manifestatie wordt georganiseerd door stichting De Brabantse Lezer (m/v), een samenwerking van Boekhandel Adr. Heinen, Theater aan de Parade en Babel.

Zondag 8 maart 2020
Theater aan de Parade, Parade 23 te ’s-Hertogenbosch
15.00 – 17.00 uur
toegang: € 18,-

Foto: Milan Vermeulen (Aaf Brandt Corstius), Roger Cremers (Nicolien Mizee), Maarten Kools (Herman Koch), C. Hovell tot Westelvlier (Oek de Jong).
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26857