Datum plaatsing: 20 februari 2020

Presentatie Brabants boekske


Presentatie Brabants boekske


Lith (Oss): Op zondag 1 maart a.s. zal in Lith het Brabants boekske gepresenteerd worden. De uitgave onder redactie van Cor Swanenberg en Jan Luysterburg verschijnt met de titel ‘De kont teege de krib’. De presentatie vindt plaats in MFA (multifunctionele accommodatie) De Snoeck, Marktplein 20, Lith. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot circa 16.30 uur.

Aan de vijftiende editie van deze Brabantse literaire traditie werkten maar liefst 49 auteurs mee. Zij publiceren in deze bundel nieuwe verhalen en gedichten, die stuk voor stuk geschreven zijn in het dialect van hun woonplaats of geboortestreek. Het boek is fraai geïllustreerd door Iris Bongers.

Het Brabants boekske, met als ISBN 978-90-70545-43-7, is een uitgave van de Stichting Brabants en is vanaf 2 maart 2020 in de boekhandel te koop voor € 14,95. Het boekje is een regelrechte aanrader voor iedereen die van lezen houdt en het Brabants een warm hart toedraagt. Tijdens het programma wordt namens de gemeente Oss door een jury, bestaande uit Leo Hoeks (juryvoorzitter), Rina Michielsen en Piet Vos, de Willem Ivenprijs toegekend en
uitgereikt voor het beste verhaal of gedicht. Vanzelfsprekend zal de winnaar van de Willem Ivenprijs zijn of haar verhaal of gedicht vervolgens ten gehore brengen. Bovendien zal een zestal auteurs zijn of haar bijdrage
vertolken. Traditiegetrouw is er ook muzikale afwisseling van Brabantse allure. Deze keer heeft niemand minder dan Hein Augustijn zijn medewerking toegezegd. Hij is lid van de volksmuziekgroep Vandiekomsa en als solist bekend van zijn recent verschenen cd BraboMundo, een mix van pop en folk in Brabants dialect. Met de single ‘Mèskes meej ’n zachte g’ heeft de zanger al aardig succes geboekt. Het belooft een mooie middag te worden. De toegang is gratis.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27795