Datum plaatsing: 04 februari 2020

Gouden Oogappel voor Ad de Haas


Gouden Oogappel voor Ad de Haas


Oss (Oss): Ad de Haas heeft een Gouden Oogappel ontvangen voor zijn vrijwilligerswerk. Ad is al zo’n 35 jaar zeer actief als vrijwilliger bij allerlei clubs en verenigingen in Oss. De laatste 8 jaar is hij vooral in de weer als coördinator bij SchuldHulpMaatjes in Oss. Vrijwilligers van deze organisatie gaan, zonder te oordelen, aan de slag om bij mensen met schulden hun financiën weer op orde te krijgen. Bij elke nieuwe aanmelding gaat Ad op huisbezoek. Daarna zoekt hij een schuldhulpmaatje in de vrijwilligersgroep die bij het gezin past. Hij begeleidt de vrijwilligers bij de spreekuren met cliënten en bij hun contacten met gezinnen.

Actieve vrijwilliger
Ad is een zeer gemotiveerde vrijwilliger. Hij volgt cursussen om zijn vrijwilligerswerk als coördinator bij SchuldHulpMaatjes zo goed mogelijk te doen. Zo heeft hij veel kennis opgebouwd over de gevolgen van schulden en armoede. Ook onderhoudt hij contacten met gemeente en andere organisaties. Daarnaast geeft Ad ook voorlichting aan jongeren over omgaan met geld. Samen met medewerkers van de Rabobank geeft hij lessen aan studenten van ROC De Leijgraaf over online shoppen en dure telefoonabonnementen waardoor jongeren schulden opbouwen. In zijn lange loopbaan als vrijwilliger was Ad actief bij de badmintonclub, organiseerde hij in toenmalig Ziekenhuis Bernhoven Oss bingo’s, sinterklaas- en kerstmiddagen. Ad was penningmeester bij Gymnastiekvereniging Turnoss en organiseerde daar ook wedstrijden en andere activiteiten. Ook was Ad bestuurslid bij Alzheimer Stichting Oss en Sociaal Raadslieden.

Gouden Oogappel
De onderscheiding is een gouden speld in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant. De uitreiking van de Oogappel gaat vergezeld van een oorkonde, een cheque van € 250 en feestelijke taart.

Voordragen vrijwilligersgers
Vrijwilligers in de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier inzetten, onderscheidt de gemeente met een Gouden Oogappel. Per jaar reiken we zes Oogappels uit. Kent u iemand die een Oogappel verdient? Vul dan het aanmeldformulier in (zo uitgebreid mogelijk) op de website. Het comité ‘Vrijwilliger van het jaar’ beoordeelt de aanvraag.
Meer informatie op www.oss.nl/oogappelUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16153