Datum plaatsing: 08 februari 2020

Gilde Nistelrode zoekt nieuwe leden


Gilde Nistelrode zoekt nieuwe leden


Nistelrode (Bernheze): Als lid van het gilde maak je onderdeel uit van de rijke historie van onder meer Nistelrode, Loosbroek en Heesch. Die historie gaat ver terug. Het gilde St. Antonius Abt-St. Catharina uit Nistelrode wordt al in 1390 vermeld, is actief en nog steeds springlevend, maar kan wel wat nieuwe aanwas gebruiken. Iedereen uit Nistelrode, Loosbroek en Heesch is van harte welkom. Het gilde is veel meer dan een ‘praatclub’. Je kunt je bekwamen in bijzondere traditionele vaardigheden, zoals geweerschieten, kruisboogschieten, vendelen of trommen maar ook in het meer hedendaags vermaak met jeu de boules, darten en andere spelen.

Jouw aanmelding helpt mee de continuïteit van het Nistelrodese gilde te waarborgen. Start eens met een vrijblijvend bezoekje op het gildeonderkomen aan Hoge Akkers. Bekijk onder het genot van een aangeboden kopje koffie of thee hoe de sfeer is in het gildehuis. Als het bevalt – en hopelijk is dat zo, kun je je aanmelden als sympathisant of voor een lidmaatschap van bijvoorbeeld een jaar. Wij bieden voor dat jaar aan dat er geen lidmaatschapskosten worden gevraagd.

Clubgebouw 'De Gildenhof' is elke zondagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur open. Met de omschakeling naar de zomertijd zijn de leden ook elke donderdagavond van 19.00 tot 23.00 uur present bij het clubgebouw.

Met één blik op www.gildenistelrode.nlkrijg je een indruk van de activiteiten van het Nistelrodese gilde. Wil je meer informatie? Bel dan 0412-312864 of mail naar gildenistelrode@hetnet.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30712