Datum plaatsing: 08 februari 2020 - Laatst gewijzigd: 04-02-2020 15:24:54

Dobbelloop ‘Daar gaan we weer voor de 33e keer!’


Dobbelloop ‘Daar gaan we weer voor de 33e keer!’


Berlicum (Sint-Michielsgestel): De leukste carnavalsactiviteit voor de carnaval is de Koalstampersdobbelloop, altijd op zaterdagavond een week voor carnaval, dit jaar op 15 februari. Op het gratis evenement is iedereen welkom en wordt het georganiseerd door CV De Koalstampers. Het thema is ‘Daar gaan we weer voor de 33e keer’. Het is een soort kroegentocht met een spelelement erin. Vroeger werd door de dobbelsteen bepaald naar welk café je moest gaan maar omdat de deelnemende locaties verder uit elkaar liggen mag je tegenwoordig zelf bepalen op welke volgorde je de locaties bezoekt.

Op iedere locatie een leuk spel
Het start- en het eindpunt is De Gouden Leeuw aan de Hoogstraat in Berlicum. Verder doen De Witte Zwaan, Buuf en Buuf, D’n Durpsherd, FF Ted en Frappant mee. De locaties liggen best een eindje uit elkaar maar voor vervoer wordt gezorgd. Gezellig per huifkar met tractor ervoor, word je snel en droog vervoerd. Op iedere locatie speel je met je team een leuk spel waarmee je punten kunt verdienen. Dit jaar zijn er weer 6 nieuwe uitdagende en verrassende spellen bedacht. Behendigheid, slimheid, snelheid, inzicht en geluk hebben, alles komt aan bod.

Bonusmunten voor vroege starters
Je kunt met een team van minimaal 2 deelnemers inschrijven tussen 20.00 en 21.00 uur in De Gouden Leeuw. Ook muziekkapellen kunnen meedoen en -spelen, huifkarren zijn groot genoeg om de hele kapel te vervoeren. Er kunnen bonusmunten voor extra punten verdiend worden, door in te schrijven voor 20.30 uur. Om 23.00 uur moet het spelformulier ingeleverd zijn en barst het feest in De Gouden Leeuw los in afwachting tot de prijsuitreiking. Deelnemers zijn verplicht om een vorm van verlichting te dragen voor de veiligheid. Er zijn prijzen voor de beste teams en ook voor het best verklede en verlichte team.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.19776