Datum plaatsing: 09 februari 2020

Paddenwerkgroep Oss zoekt enthousiaste natuurliefhebbers


Paddenwerkgroep Oss zoekt enthousiaste natuurliefhebbers


Oss (Oss): Paddenwerkgroep Oss zoekt enthousiaste natuurliefhebbers die in de komende periode willen helpen bij het oversteken van padden. De padden steken tijdens de paddentrek de weg over naar de Hazenakkervijver in Oss Zuid. De paddentrek hangt af van de temperatuur en kan in maart beginnen en duren tot in april.

Uit winterslaap naar geboortepoel
Padden kruipen voor hun winterslaap in holletjes onder de grond, diep genoeg om niet te bevriezen. Wanneer de temperatuur enige tijd boven de 5º C blijft en de luchtvochtigheid hoog is komen ze uit hun winterslaap. Dan trekken ze naar het water, waar ze als padden-visje hebben geleefd en als klein padje zijn weggegaan. Om bij hun geboortepoel te komen moeten ze vaak drukke wegen oversteken. Na de winterslaap zijn de padden slap en traag en daardoor is de kans groot om te worden doodgereden. Wilt u meer weten over de padden? Kijk op www.padden.nu of www.ravon.nl

Helpt u mee?
We kunnen uw hulp goed gebruiken. Door de padden te helpen met oversteken, voorkomen we onnodige dierensterfte. Bent u ouder dan 16 jaar en wilt u één of meer avonden per week de padden helpen bij het oversteken in maart en/of april, neem dan contact op met Ilona de Groot via de mail degrootmi85@gmail.com of via telefoonnummer 06 – 18392303.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15272