Datum plaatsing: 08 maart 2020

Vier extra voorstellingen ‘Oorlog aan de Rivier’ in mei


Vier extra voorstellingen ‘Oorlog aan de Rivier’ in mei


Lith (Oss): Tijdens de Bevrijdingsdagen speelt Theater Dankzij de Dijken opnieuw hun muziektheatervoorstelling over het dagelijks leven aan de Maaskant in WO2.

Oorlog aan de Rivier spreekt aan. Publiek herkent zich in de voorstelling. Herinneringen komen boven. Dat bleek wel uit de reacties van bezoekers. 'Als een oudere bezoeker tegen je zegt 'Het klopt. Zo was het en ik heb het nog meegemaakt' en hij wil niet méér vertellen, dan is dat best schrijnend. Maar dan hebben we wel snaren geraakt', vindt scriptschrijver en regisseur Ans Jager en vervolgt 'dat is belangrijk. Om de dialoog aan te gaan en gaande te houden om daarmee het belang van vrede en vrijheid te onderstrepen... Ons stuk gaat niet over massavernietiging, meer over klein leed. Maar klein leed telt ook mee. En trouwens, wie bepaalt wat klein of groot leed is?'

Op 7, 8, 9 en 10 mei wordt in het tenttheater aan de Oude Maas bij Lith weer het café 'Bij Marie' ingericht, waar Marie koffie schenkt voor vriend en vijand 'want mensen zijn mensen'. En weer wordt het leven verstoord door de Duitse bezetter, nieuwe regels en wetten en twijfel over de medemens. Koor en combo versterken de voorstelling met liedjes uit en van vóór de oorlog en geven sfeer aan persoonlijke vertellingen van mensen die WO2 meegemaakt hebben en de dingen die niet in geschiedenisboeken staan.

7, 8, 9, 10 mei 2020
Locatie: Nabij Prinses Máximasluizen - Parkeeradres Sluismeester 1, 5397 EC Lith
Aanvang 20.15u
Reserveren €17,50
Aan de kassa €20,00
www.theaterdankzijdedijken.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15155