Datum plaatsing: 14 februari 2020

Uitbreiding voor het Arboretum in Geffen


Uitbreiding voor het Arboretum in Geffen


Geffen (Bernheze): Door de aankoop van een boerderij naast het bomenpark is er 1,5 hectare grond vrijgekomen die door de gemeente aan de stichting wordt verpacht. Daar kunnen zo’n 80 nieuwe bomen worden geplant. Er is al veel interesse voor het nieuwe stuk grond, de verwachting is dan ook dat deze eind volgend jaar al vol is.

In het arboterum kunnen bomen geplant worden voor een speciale gelegenheid zoals een jubileum, maar ook ter nagedachtenis aan een overleden dierbare. Er is een ontwerp gemaakt voor de inrichting van de 2e fase waarin veel verschillende natuurelementen moeten terugkomen.

De stichting is vanwege de enorme belangstelling al bezig met de volgende uitbreidingsfase. Of dit gaat lukken hangt af of er nog opnieuw grond vrij zal komen. Er zijn in ieder geval al genoeg ideeën voor als dit mocht lukken, de stichting denkt aan een boomgaard, een theehuis en een ontmoetingscentrum. Ook de Peellandbreuk die langs het terrein loopt, wil de stichting meer bij het terrein betrekken.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26882