Datum plaatsing: 16 februari 2020

Lions Oss organiseert samen met de talentencampus de 5e editie Jongeren Bedrijven Dag


Lions Oss organiseert samen met de talentencampus de 5e editie Jongeren Bedrijven Dag


Regio (Regionaal): Op 18 februari aanstaande gaan zo’n 1400 leerlingen van het Praktijkonderwijs, VMBO en Havo/VWO op zoek naar antwoorden op vragen als: “Welke vakken kies ik?; Wat wordt mijn afstudeerrichting? Wat ga ik doen met mijn opleiding? Welk beroep interesseert me? Welk bedrijf wil mij?”.

Op zoek naar zoveel mogelijk antwoorden stappen deze leerlingen op die dag met hun begeleiders op de fiets “op weg” naar 104 bedrijven in Oss en Bernheze. Zij dragen allen gele veiligheidshesjes, Oss zal die dag geheel geel gekleurd zijn. Iedere leerling bezoekt 3 bedrijven. Bedrijven die ze zelf uitgezocht hebben. In totaal zullen er ongeveer 4000 bezoeken worden afgelegd.

Het bedrijf dat zij bezoeken zal hen met open armen ontvangen. Grote gastvrijheid, interesse en betrokkenheid zal de boventoon voeren. Immers, de deelnemende bedrijven zoeken gekwalificeerde krachten. Deze Jongerenbedrijvendag zorgt voor een aanvoer van geïnteresseerde mensen die straks de vacatures gaan invullen.
Het is de 5e keer dat de Lionsclub Oss het initiatief heeft genomen om deze dag met behulp van ruim 225 vrijwilligers te organiseren. Een lustrum om trots op te zijn. Samen met de Talentencampus Oss en financieel
gesteund door de Rabobank Oss, Gemeente Oss, Gemeente Bernheze, de Osse Industriële Kring, TIBO, Bouwmensen en vele andere bedrijven wordt deze dag mogelijk gemaakt. Opnieuw loopt de volledige planning digitaal via de Jongerenbedrijvendag App. Leerlingen, bedrijven en begeleiders kunnen met deze App de exacte daginvulling en locatie inplannen. Hiermee is het concept Jongerenbedrijvendag eenvoudig uit te rollen over andere
gemeenten in Nederland waartoe de eerste stappen zijn gezet. Immers, het verbinden van scholieren die staan voor een profielkeuze met het bedrijfsleven dat op zoek is naar gemotiveerde krachten, is iets wat in elke gemeente in Nederland speelt.

Wat heeft de jeugd aan dit soort activiteiten?
Voor jongeren is het van belang om de dagelijkse praktijk van een bedrijf te mogen ervaren. Hun opleiding stuwt hen in een bepaalde richting. Gaan ze wel de goede kant op? Moeten zij hun opleiding niet wat meer specialiseren? Deze dag zorgt ervoor dat oren en ogen geopend worden, want waar kun je beter ervaren hoe de wereld van jouw gekozen beroep er uit ziet dan in het echte bedrijf.

Wat hebben bedrijven hieraan?
Voor bedrijven is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met hun toekomstige medewerkers. Zij zien de mogelijkheden en kansen. En dat we in deze regio volop mogelijkheden hebben voor al deze jonge talenten, blijkt wel uit de indrukwekkende lijst van bedrijven die deelnemen aan de Jongeren Bedrijven Dag.

Waarom organiseren de Lions Oss en de Talentencampus deze unieke dag?
Voor de Lionsclub Oss is dit een waardevolle invulling van hun motto: “We Serve”, wij helpen, zijn graag maatschappelijk dienstbaar. Voor de Talentencampus geldt dat op een bijzondere wijze invulling wordt gegeven
aan een van haar doelstellingen het talent, de mogelijkheden van leerlingen zoeken bevorderen en ondersteunen. Samen zijn zij trots leerlingen van Oss kennis te laten maken met bedrijven op deze specifieke wijze. Wellicht dat over een paar jaar de leerlingen van nu nieuwe werknemers zijn met het gevoel op de juiste plek te zijn terechtgekomen gestimuleerd door de deelname aan de Jongerenbedrijvendag.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17006