Datum plaatsing: 21 maart 2020

Afsluiting Week van het Geld voor jong en oud in Bibliotheek Oss


Afsluiting Week van het Geld voor jong en oud in Bibliotheek Oss


Oss (Oss): Op zaterdag 28 maart, van 11.00- 16.00 uur, laat Bibliotheek Oss zien dat Goed omgaan met Geld Goud waard is. Met lezingen, workshops en informatiestands is er informatie voor volwassenen, ouders èn de puber/bijna student en de basisschoolleerlingen van de boven- en onderbouw.

Krijg de juiste informatie van de deskundigen
Medewerkers en vrijwilligers van onder meer Bibliotheek Oss, Gemeente Oss, Rabobank, Deloitte, Radboud Universiteit, Nibud, Quiet Oss, Schuldhulpmaatje Oss hebben toegezegd mee te werken en geven deze dag gastlessen, lezingen en workshops. Ook zakgeldexpert Annelou van Noort geeft een workshop. Daarnaast is er een informatiemarkt met nog meer antwoorden op vragen over geld. 

Stel je vragen over geld
Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Door pubers te leren wat geld nu eigenlijk is, kunnen ze er goed mee omgaan. Door nu over je pensioen na te denken kun je een zorgeloze oude dag verzorgen. En is financieel zorgeloos leven, niet de echte rijkdom? Goed omgaan met Geld is Goud waard.

Programma Basisschool
Op een leuke, speelse manier wordt je kind wijzer in geldzaken. Met de B-bot, Green screen en een Kletspot, waar je als ouder samen met je kind korte gesprekken over geld voert. Voor leerlingen van groep 7 en 8 zijn er korte kindercolleges. Na het kindercollege krijg je een diploma en daarmee kun je zelfs een prijs winnen voor jouw hele klas.

Programma bijna 18 (en hun ouders)
- Ik word 18 - wat nu? Workshop van Annelou van Noort
- Q&A Annelou van Noort en Moneyfit.
- Informatiestand van Moneyfit. 
- Gek met Geld, de psychologie van het geld uitgeven - Nibud

Programma volwassenen
- Financieel gezond 100 worden; kom naar het Pensioenspreekuur
- Gek met Geld, de psychologie van het geld uitgeven - Nibud
- Hoe regel ik mijn erfenis? Wie erft de naaktkat?
- Geldfit

De week van het geld
Deze dag is de zaterdag na de Week van het Geld. Veel basisscholen hebben in het teken van Goed omgaan met Geld gestaan. De bieb vult dit aan met een programma voor een bredere groep mensen omdat Goed omgaan met Geld aansluit bij onze doelstelling van iedereen doet mee. Deze dag is voor iedereen gratis toegankelijk. De workshop en lezing zijn ook gratis maar het is wel verplicht om je vooraf aan te melden via de website of aan de balie van de Bibliotheek.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30128