Datum plaatsing: 17 februari 2020

Lifesaving estafette wedstrijd - Redding Brigade Rosmalen


Lifesaving estafette wedstrijd - Redding Brigade Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Afgelopen zondag 16 februari jl. heeft onze Redding Brigade Rosmalen meegedaan aan de estafettewedstrijd in Nederweert met maar liefst 5 aspirantenploegen. Het was een rustige wedstrijd, 6 brigades deden mee aan deze wedstrijd. Met meerdere debutanten werd er gestreden voor een podiumplaats. Deze wedstrijd was een mooie ‘oefen’- wedstrijd voor het NK Lifesaving wat eind maart in Schiedam wordt gehouden.

De teams moesten vandaag 5 onderdelen zwemmen. Van deze 5 onderdelen tellen de 4 beste onderdelen mee voor het eindklassement. Een van de onderdelen die bij de aspiranten D was de “4x25m estafette met zwemvliezen”. Iedere zwemmer zwemt dan 25m borstcrawl met zwemvliezen zo hard hij/zij kan. Bij de aspiranten C is onder andere het onderdeel “4x50m duikestafette” gezwommen. Hierbij moet iedere zwemmer starten met 15m onderwater zwemmen, daarna bij bovenkomen de 50m afmaken met borstcrawl.

Omdat het rustig was en de wedstrijd lekker door liep moesten de teams als een malle aan de bak. Soms hebben ze slechts 2 series rust voordat ze weer moesten zwemmen. Tijd om bij te komen of iets te eten was er nauwelijks, alleen even tijdens de pauze. Na de pauze, waar iedereen even op adem kon komen, werden de laatste 2 onderdelen gezwommen. Er werden veel leuke, spannende races gezwommen. Met onze gele badmutsen gingen we als
een storm door het bad.

De 2 aspiranten D-meisjes ploegen behaalden respectievelijk de 1e en 2e plaats. De aspiranten D-gemengd behaalden een 3e plaats. Meisjes C werden net 4e en de jongens C behaalden de 5e plaats.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14630