Datum plaatsing: 18 februari 2020

Zelfbewoningsplicht en loting voor nieuwbouwwoningen


Zelfbewoningsplicht en loting voor nieuwbouwwoningen


Regio (Sint-Michielsgestel): De vraag naar woningen is ook in onze gemeente groter dan het aanbod. We willen graag onze eigen inwoners de kans geven om in hun eigen gemeente een (eerste) woning te kopen. Helaas zien we dat nieuwbouwwoningen vaak door beleggers worden opgekocht en later worden verhuurd of met winst worden verkocht. Daarom gelden vanaf deze maand twee regelingen: de zelfbewoningsplicht en de toewijzingsregeling voor nieuwbouwwoningen.

Zelfbewoningsplicht voor nieuwe woningen
Om ervoor te zorgen dat nieuwe woningen door ‘echte kopers’ gekocht worden, geldt vanaf nu een zelfbewoningsplicht. Dat betekent dat na de koop van een woning, deze woning twee jaar bewoond moet worden door de koper. Op deze regel is één uitzondering. Ouders mogen namelijk wel voor hun kind een woning kopen of andersom. Zelfbewoningsregeling is een voorwaarde voor de gemeente om mee te werken aan woningbouwplannen. Op het overtreden van deze regel staat een boete van 50.000 euro

Loting voor nieuwbouwwoningen en bouwkavels
Nieuwbouwwoningen en bouwkavels worden verkocht via loting als er meer vraag dan aanbod is. Deze lotingsregeling willen we verbeteren en aanscherpen. Woningen en kavels brengen we eerst onder de aandacht van onze eigen inwoners. Na een eerste toewijzing, publiceren we de overgebleven woningen op Funda en wordt er opnieuw geloot en toegewezen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12623