Datum plaatsing: 19 februari 2020

Welke batterij is geschikt voor de FPV race drone?


Welke batterij is geschikt voor de FPV race drone?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een aantal jaar geleden wisten nog maar weinige mensen wat een drone was. Tegenwoordig is dit vliegende object niet meer weg te denken uit onze samenleving. Drones worden vandaag de dag voor allerlei doeleinden ingezet. Zo beschikken veel drones bijvoorbeeld over een camera. Hierdoor zijn deze apparaten perfect om foto’s te maken van bovenaf. Daarnaast kun je er een groot gebied mee in kaart brengen dankzij de videofunctie op de camera. Om lange tijd gebruik te kunnen maken van jouw drone, moet deze wel over een goede batterij beschikken. Niet alle batterijen zijn echter even goed. Zo kun je met de ene batterij aanzienlijk langer vliegen met jouw drone dan met de andere. Ben je in het bezit van een FPV race drone? Dan wil je natuurlijk wel een geschikte batterij hebben. Wij vertellen je hieronder welke batterij geschikt is voor de FPV race drone.

Verschillende soorten batterijen
Sommige mensen denken dat er in een FPV race drone altijd dezelfde batterijen moeten. Dit is echter niet het geval. Het verschilt namelijk per type welke batterijen er in het apparaat moeten. Heb je een FPV race drone gekocht? Schaf dan nooit klakkeloos batterijen aan, maar kijk altijd eerst goed welke je moet hebben. Maak bijvoorbeeld niet de fout om AA-batterijen aan te schaffen terwijl er AAA-batterijen in de drone moeten. Er zijn echter nog talloze andere batterijen die in een FPV race drone kunnen. Zo kennen we bijvoorbeeld ook nog 9V-, C-, D-, N-, platte, industriële en fotobatterijen. Voor sommige drones moet je zelfs een speciale batterij hebben. Vaak staat er op de doos of in de gebruiksaanwijzing welke batterijen je moet hebben. Zitten er batterijen bij de drone? Dan kun je deze meenemen naar de winkel wanneer ze leeg zijn. Op deze manier voorkom je dat je de verkeerde batterijen voor jouw FPV race drone aanschaft.

Kies voor een batterij van een bekend merk
Weet je inmiddels welke batterij er in jouw FPV race drone moet? Dan heb je deze natuurlijk al in huis gehaald. Of dit de beste keuze is, is echter maar de vraag. Batterijen verschillen namelijk niet alleen in soort van elkaar, maar ook in kwaliteit. Zo gaat de ene batterij bijvoorbeeld een stuk langer mee dan de andere. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk kunnen vliegen met jouw FPV race drone. In dat geval doe je er goed aan om voor batterijen van een (redelijk) bekend merk te gaan. Je betaalt echter vaak aanzienlijk meer voor dergelijke batterijen. Daarom zijn veel mensen geneigd om voor een goedkoper alternatief te gaan. Op de korte termijn zijn deze batterijen inderdaad goedkoper, maar op de lange termijn is dit vaak niet het geval. Je moet ze immers sneller weer vervangen, waardoor je eerder nieuwe batterijen moet kopen voor jouw FPV race drone.

Koop een voordeelpak indien mogelijk
Batterijen zijn niet bepaald goedkoop. Althans, niet wanneer je kiest voor batterijen van goede kwaliteit. Laat je echter niet te veel leiden door de prijs. Het aantal vlieguren die je met de batterij kunt maken is namelijk een stuk belangrijker. Er is echter een manier om toch te besparen op kwalitatieve batterijen. Hoe? Door op zoek te gaan naar voordeelverpakkingen. Steeds meer merken verkopen een voordeelpak met batterijen. Doordat je een groot aantal batterijen in één keer koopt, ligt de prijs vaak een stuk lager dan wanneer je er telkens een paar koopt. Je betaalt zodoende én niet te veel voor jouw batterijen én je kunt er ook nog eens veel vlieguren mee maken met jouw FPV race drone!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16493