Datum plaatsing: 21 februari 2020

Tips leningen vergelijken


Tips leningen vergelijken


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het is algemeen bekend dat geld lenen geld kost. Hoeveel geld het je gaat kosten is afhankelijk van de lening die je afsluit. De belangrijkste factor hierin is de rente. De rente is weer afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar ook je risicoprofiel en het bedrag dat je wilt gaan lenen. Om je te helpen bij het vinden van een geschikte lening zullen wij hieronder wat tips toelichten.

Belangrijkste tip
De meest belangrijke tip is dat je een vergelijking gaat maken. De vergelijkingssites Rente.nl en Geld.nl kunnen je hier uitstekend bij helpen. Door te vergelijken zie je welke lening het beste op persoonlijk niveau aansluit. Deze websites tonen handige en actuele overzichten met de producten van meerdere geldverstrekkers. Bovendien is er andere belangrijke informatie beschikbaar als bijvoorbeeld de totale kredietsom en de hoogte van de rente.

Overige tips
Er zijn uiteraard nog meerdere tips die belangrijk zijn om een geschikte en voordelige lening te vinden.

Tip 1: Het doel van de lening vaststellen. Dit is onder andere belangrijk voor jezelf. Waarvoor ga je eigenlijk geld lenen en is dit verstandig? Tevens is dit een belangrijk onderdeel voor geldverstrekkers. Sommige geldverstrekkers bieden namelijk goedkopere leningen bij specifieke doelen. Op basis van je leendoel kun je gemakkelijker bepalen welke leenvorm het beste aansluit, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Beide hebben namelijk hun eigen voor- en nadelen.

Tip 2: Bekijk de hoogte van de totale kredietsom. Dit bepaalt hoeveel geld het je uiteindelijk gaat kosten. Lage maandlasten lijken in eerste instantie misschien voordelig. Wanneer deze leningen een langere looptijd hebben kost het je uiteindelijk meer geld.

Tip 3: De voorwaarden doorlezen. Elke lening / geldverstrekker heeft voor- en nadelen, het is belangrijk dat je hier goed op de hoogte van bent.

Tip 4: Meerdere leningen oversluiten. Het is doorgaans voordeliger om lopende leningen over te sluiten naar één goedkope geldverstrekker. Je bespaart hierdoor eenvoudig op je maandelijkse lasten.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18052