Datum plaatsing: 27 februari 2020

NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek bestaat 50 jaar


NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek bestaat 50 jaar


Oss (Oss): Dit jaar bestaat kinderboerderij De Elzenhoek 50 jaar. En dat vieren we het hele jaar door met allerlei activiteiten en evenementen. Zondagmiddag 1 maart om 14.00 uur trapt wethouder Johan van der Schoot het 50-jarig jubileum van NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek feestelijk af! We delen gratis hapjes en drankjes uit, kinderen kunnen zich laten schminken en meedoen met één van de knutselactiviteiten. Het FOH jeugdorkest zorgt voor de muziek.
Wethouder van der Schoot opent samen met de kinderen de nieuwe koffiehoek. In de nieuwe koffiehoek kunnen bezoekers even uitrusten na een wandeling over de boerderij, zich opwarmen met een kopje koffie, samen een spelletje doen of een tijdschrift lezen. Zo’n plek was al een tijdje een wens van veel bezoekers.

Al 50 jaar is kinderboerderij De Elzenhoek voor veel Ossenaren een plek om te genieten, elkaar te ontmoeten, te spelen en te ontspannen. Een plek waar heel Oss herinneringen aan heeft. Op de tafels van de nieuwe koffiehoek is daarom een prachtige fotocollage te zien van De Elzenhoek door de jaren heen. Van de opening van de kinderboerderij in 1970, de komst van het NME-centrum in 1980 en de start van het educatief programma tot de professionalisering in 2007, het behalen van het keurmerk in 2010 en de nieuwbouw in 2012.

We willen graag al jullie herinneringen verzamelen. Jong en oud mag daarom tijdens de aftrap zijn of haar leukste herinnering aan De Elzenhoek op een vlaggenlijn schrijven. Die hangen we op in de nieuwe koffiehoek.

Op zondag 30 augustus vieren we de 50e verjaardag van de Elzenhoek groots. Dit doen we met een kinderboerderijfeest vol activiteiten, theater en demonstraties voor jong en oud.
www.nme-elzenhoek.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30109