Datum plaatsing: 05 maart 2020

Extra fietsparkeerplekken in de buurt


Extra fietsparkeerplekken in de buurt


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Er komen extra stallingen voor fietsen voor inwoners die hun fiets niet binnen kunnen stallen. Wethouder Kâhya: “We willen dat in 2050 het vervoer in onze gemeente duurzaam, toegankelijk en slim is. Daarom moedigen we het gebruik van de fiets aan. Dan moeten er ook goede fietsstallingen beschikbaar zijn. Niet iedereen heeft ruimte om de fiets in een schuurtje of in huis te zetten. Dit levert soms volle stoepen op. Daarom gaan we extra fietsparkeerplekken maken daar waar inwoners hun fiets op straat moeten stallen. Zo zorgen we er samen voor dat het prettig wonen is en blijft in ’s-Hertogenbosch.”

Fietsvlonders
In de wijken Muntel en de Vliert plaatsen we fietsvlonders op de Aartshertogenlaan en van der Weeghensingel. De stoep blijft zo voor iedereen toegankelijk en je kunt toch je fiets in de buurt stallen. We maken de fietsenstalling permanent als bewoners en gemeente ’s-Hertogenbosch tevreden zijn na een periode van drie maanden. Dit betekent dat de fietsvlonders in het voorjaar een nieuwe bestemming zoeken.

Aanvraag indienen
Is er in uw straat ook behoefte aan extra fietsenstalling? Zorg dan dat u digitaal een verzoek indient via dit formulier voor een ‘fietsvlonder’ maatregel. Er zijn een aantal spelregels bij het indienen van een aanvraag. U kunt een aanvraag indienen als:
- Er drie huizen naast elkaar behoefte hebben aan een fietsvlonder;
- Er geen mogelijkheid is om de fiets op eigen terrein te stallen;
- Er te veel fietsen op het trottoir staan waardoor de doorgang belemmerd wordt voor voetgangers;
- Er is voldoende ruimte op een autoparkeerplaats voor een fietsvlonder;
- Er is een mogelijkheid om de fietsvlonder te plaatsen direct voor uw huis;
- We offeren geen groen op voor een fietsvlonder.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15387