Datum plaatsing: 02 maart 2020

Wat kost het vervangen van een cv ketel?


Wat kost het vervangen van een cv ketel?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Na zo地 14 jaar zijn de meeste cv ketels aan het eind van hun Latijn. Het is dan noodzakelijk om een nieuw exemplaar aan te laten leggen, waarbij wat kost een cv ketel vervangen een veelvoorkomende vraag is. Over het algemeen is het vrij duur, laten we dat voorop stellen. Toch hangt de daadwerkelijke prijs van een aantal zaken af.

Het bedrag dat je zult moeten betalen voor het vervangen van de cv ketel in jouw woning zal onder meer gebaseerd worden op het soort ketel dat je wilt. Over het algemeen zul je zien dat een vr ketel het goedkoopst is. Dit type heeft een rendement van circa 90 procent, wat natuurlijk betekent dat er alsnog 11 procent van de warmte verloren gaat. Daarom is de vr ketel niet de populairste optie, al is het wel de goedkoopste optie. Het kost namelijk gemiddeld 800 tot 1300 euro inclusief btw.

Een hr ketel mag dan naar alle waarschijnlijkheid wat duurder zijn dan de vr ketel, alsnog wordt over het algemeen zo地 exemplaar aanbevolen. Een nieuwe cv installatie aanleggen wordt dan ook vaak gedaan met een hr ketel. De gemiddelde prijs van zo地 exemplaar is 900 tot 2300 euro inclusief btw, wat dus toch wel wat duurder is dan de vr ketel. Toch zul je met een hr ketel ook geld gaan besparen, dit komt doordat het rendement 100 procent is. Het kan zelfs meer dan 100 procent worden doordat de condensatiewarmte van zo地 ketel 11 procent is en ook meegerekend wordt. Er kan dus 111 procent rendement gehaald worden.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een hre ketel, wat zonder meer het duurst is. De afkorting hre staat hierbij voor hoog rendement en elektriciteit. Met andere woorden, een hre ketel is een energiezuinige cv ketel die stroom opwekt. Dit doet zowel de hr als de vr ketel niet. Zo地 hre ketel is dus wel het duurst van alle opties die je hebt als je jouw cv ketel wilt vervangen. Gemiddeld zal de prijs van zo地 exemplaar maar liefst 9 duizend euro zijn, waarbij de kosten van de montage nog niet eens zijn meegerekend.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17733