Datum plaatsing: 02 maart 2020

Duurzame uitvaart erg populair


Duurzame uitvaart erg populair


's-Hertogenbosch (Regionaal): Steeds meer mensen zijn bezig met duurzaamheid. Vooral in Nederland is men erg milieubewust, er wordt hier dan ook vaak gekozen voor een ecologische uitvaart in de vorm van een duurzame doodskist of lijkwade. Daarnaast zien we in Nederland dat de vraag naar een natuurbegrafenis stijgt, je moet er namelijk al vroeg bij zijn om een plekje te reserveren. De startup Tree of Life Shop ziet dan ook een stijging in het aantal bestellingen die binnenkomen via de webshop voor duurzame producten.

Ecologische doodskisten
Er zijn tegenwoordig veel opties als het gaat om een duurzame uitvaart. Denk hierbij aan de eerder genoemde doodskisten die bestaan uit biologisch afbreekbare materialen of aan elektrische voertuigen als rouwauto. De kisten van Tree of Life Shop zijn veelal gemaakt van hout of wilgentenen. Wilgentenen worden gebruikt voor de gevlochten grafmanden en zijn 100% afbreekbaar door de natuur. Daarnaast is de voering en het kussen gemaakt uit duurzame hennepvezels die natuurlijk ook weer gemakkelijk afbreekbaar zijn.

Een traditionele grafkist kan voor vervuiling van de grond zorgen, het duurt vervolgens jaren voordat de grond hier weer van hersteld is.

Tree of Life Shop
Tree of Life Shop is een startup die zowel in Nederland als het buitenland levert. Je kunt hier kwalitatieve ecologische grafmanden en houten kisten bestellen via de webshop. Het assortiment is gekeurd door een Dela crematorium, dit is een grote naam in de uitvaartbranche. De kisten kunnen ook erg snel geleverd worden, dit kan namelijk al binnen 6 uur in Nederland. Daarnaast is de bezorging ook nog eens gratis!

Hoe mooi is het om afscheid te nemen op een waardige manier met respect voor het milieu?
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18402