Datum plaatsing: 02 maart 2020

Opnieuw overwinning voor SCG’18


Opnieuw overwinning voor SCG’18


Gestel (Sint-Michielsgestel): SCG’18 heeft ook de derde wedstrijd in 2020 winnend afgesloten. In de thuiswedstrijd tegen Nooit Gedacht uit Geffen werd het uiteindelijk 2-1 voor de Gestelnaren en dat was zeker verdiend.

In het begin waren beide teams aan elkaar gewaagd. Ze zochten waar het kon de aanval, dus het was voor het publiek zeker een aantrekkelijke wedstrijd. Nooit Gedacht was wel iets vaker op de helft van SCG te vinden, maar tot echt gevaarlijke situaties leidde dat niet. Aan de andere kant had Koen Hoek pech dat hij de bal niet goed raakte, waardoor zij inzet niet op doel was. In de 24 e minuut lukte dat een stuk beter. Roy Groenendaal zette goed door en de bal kwam bij Koen Hoek die hem naar de vrijstaande Dennis van Nistelroooij schoof en die wist met dit buitenkansje wel raad en zo kwam SCG’18 op voorsprong: 1-0.

Nooit Gedacht liet het er uiteraard niet bij zitten en het zocht nadrukkelijker de aanval, wat in de 40e minuut een vrije trap opleverde die vanaf 35 meter door de linksback van Nooit Gedacht in het Gestelse doel werd gewerkt, al gebeurde dat wel via de Gestelse muur. Kort voor rust had Sjoerd Simons SCG weer op voorsprong kunnen zetten, maar vlak voor het Geffense doel tikte hij de bal over.

Na de rust was SCG’18 zeker de betere ploeg. Toch was het Nooit Gedacht dat de eerste kans kreeg, maar keeper Joris Schellekens stond op zijn post. Luuk van Loon schoot enkele minuten later van grote afstand op het doel van Nooit Gedacht, maar deze bal zeilde net over het doel. In de 69e minuut kreeg SCG’18 een vrije trap binnen het strafschopgebied omdat de keeper van Nooit Gedacht een Gestelse speler had beledigd. De vrije trap leverde echter niets op. Een kwartier voor tijd kwam Kaj de Visser in het veld voor Dennis van Nistelrooij. Een van de eerste ballen die Kaj kreeg leverde meteen een penalty op, omdat hij binnen het strafschopgebied werd neergelegd. Kaj de Visser nam de penalty zelf en hij deed dat foutloos, waardoor SCG’18 met 2-1 voor stond.

Hierna zette Nooit Gedacht alles op alles om nog verandering in de score te brengen. Dat lukte niet of nauwelijks en SCG kreeg nog enkele behoorlijke kansen om de voorsprong te vergroten maar deze werden niet benut, waardoor de wedstrijd in 2-1 eindigde.

Komende zondag gaat SCG’18 op bezoek bij Margriet in Oss. Resultaten in het verleden laten zien dat het niet gemakkelijk is om te winnen bij Margriet, maar wie weet lukt het deze keer wel.

Foto: SCG-speler Marc Groetelaers in duel met een speler van Nooit Gedacht.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16982